De 6 beste hoofdkussens voor zijslapers: kussen zijslaper kopen

Ben jij een zijslaper en wil je graag een goede nachtrust? Een goed kussen is erg belangrijk. In dit artikel lees je daarom meer over de 5 beste hoofdkussens voor zijslapers. Een zijslaper kussen kopen was nog nooit zo gemakkelijk.

ProductAwardProductpagina
hoofdkussen zijslaperBest Life HoofdkussenBeste hoofdkussen zijslaper 2022Bekijken ➜
Hoofdkussen zijslaper nekklachtenAthletic pillowBeste hoofdkussen zijslaper nekklachtenBekijken ➜
Hoofdkussen zijslaper SilvanaSilvana Support FluorineHoofdkussen zijslaper van SilvanaBekijken ➜
Hoofdkussen zijslaper anti allergeenCinderella ClassicStevig zijslaapkussen van hoge kwaliteitBekijken ➜
Hoofdkussen zijslaper stevigEmma hoofdkussenBeste hoofdkussen van EmmaBekijken ➜

Wat zijn de voordelen van zijslapers?

Op je zij slapen wordt gezien als een goede houding. Het kan rugpijn verzachten en het schijnt bovendien goed te zijn tegen stress. Bovendien snurk je over het algemeen ook minder als je op je zij slaapt. Verder is nog bekend dat dit maagzuur en zuurbrand vermindert. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om op je zij te slapen.

Beste hoofdkussen zijslaper, in detail

Wil je graag genieten van een goede nachtrust? Dan is het ontzettend belangrijk dat je een goed hoofdkussen hebt. De belangrijkste tip is vooral dat je kiest voor een kussen dat bij jou past. Wil je graag kiezen voor het beste hoofdkussen voor de zijslaper? Kies dan uit een van de onderstaande vijf hoofdkussens. Deze worden gezien als de 5 beste hoofdkussens voor zijslapers van dit moment.

hoofdkussen zijslaper

€ 49,95

Bestel bij Bol.com

Beste hoofdkussen zijslaper 2024

De Best Life Hoofdkussen wordt gezien als het beste hoofdkussen voor zijslapers in 2024. Het biedt extra veel ondersteuning en voorkomt rugklachten. Ook ervaren gebruikers minder nekklachten. Merk je dat je vaak wakker wordt met pijntjes? Dan kan dit nog weleens een goede keuze voor jou zijn.

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Optimale ondersteuning van je rug en nek
 • BL Comfort-Foam™: luchtdoorlatend, zacht en slijtvast traagschuim
 • Extra binnenhoes voor duurzaam gebruik
 • De traagschuim vulling kan niet in de wasmachine
Hoofdkussen zijslaper nekklachten

€ 159,00

Bestel bij Beter Bed

Hoofdkussen zijslaper nekklachten

Word jij regelmatig wakker met nekklachten? Dan is de Athletic pillow een aanrader voor jou. Deze biedt, in het bijzonder, veel steun bij je nek. Ook je rug wordt beter ondersteund. Door de bijzondere vorm van het hoofdkussen zal je beter kunnen slapen. Wel is het hoofdkussen nogal aan de prijs, maar een goede nachtrust is nu eenmaal onbetaalbaar.

 • Uitstekende ondersteuning voor de nek
 • Goede bloedcirculatie naar het hoofd
 • Erg comfortabel kussen
 • Prijzig
Hoofdkussen zijslaper Silvana

€ 119,95

Bestel bij Beter Bed

Hoofdkussen zijslaper silvana

De Silvana Support Fluorine is eveneens een geschikt kussen voor zijslapers. Niet voor niets staat dit kussen dan ook in de 5 beste hoofdkussens voor zijslapers. Het kussen is gevuld met Comforel® Soft. Dat is een losse vulling, welke bestaat uit vezelbolletjes. Het voelt hierdoor zowel licht als zacht aan. Ondanks dat het licht aanvoelt, lig je wel stevig op het kussen. Ook is het veerkrachtig en worden je nek en schouders goed ondersteund.

 • Veerkrachtig en stevig hoofdkussen
 • Een goede ondersteuning van nek en schouders
Beste geteste hoofdkussen

€ 59,99

Bestel bij Bol.com

Beste geteste zijslaapkussen

Het CozySense® hoofdkussen wordt eveneens gezien als een bijzonder goed hoofdkussen. Volgens de fabrikant biedt het een goede nachtrust, voorkomt het kussen nek-, rug- en hoofdpijn en geniet je van een verkoelend effect. Je kunt zelfs gebruikmaken van 100 dagen proefslapen. Dat is natuurlijk wel een erg fijn voordeel. Bevalt het hoofdkussen toch niet? Dan kan deze, onder voorwaarden, weer retour.

 • Een stevige ondersteuning
 • Ergonomisch design
 • Voorkomt nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • 100 dagen proefslapen
Hoofdkussen zijslaper anti allergeen

€ 44,96

Bestel bij Bol.com

Hoofdkussen zijslaper stevig

Het Cinderella Classic hoofdkussen biedt comfort en is vooral lekker stevig. Als je kiest voor dit kussen zal je dus gegarandeerd een goede nachtrust krijgen. Dit kussen kan je ook nog eens erg gemakkelijk wassen en het heeft een goede vochtregulatie. Je hebt bovendien maar liefst vijf jaar garantie. Dit hoofdkussen is ook niet eens erg duur en daarmee een prima deal.

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Extra stevig kussen
 • 5 jaar garantie
Hoofdkussen zijslaper stevig

€ 99,00

Bestel bij Beter Bed

Hoofdkussen zijslaper van Emma

Het hoofdkussen van Emma is een ideaal hoofdkussen met drie verschillende lagen. De opbouw van de lagen zorgt voor een hoog comfort, waarbij je nek en rug goed worden ondersteund. De hoes is gemaakt van vochtregulerend materiaal, waardoor dit hoofdkussen erg lang mee kan. Tot slot is dit beste hoofdkussen voor zijslapers ook nog eens draaibaar. Je kunt daarmee liggen op een zachte of soepele kant.

 • Comfortabel kussen
 • Hoes van uniek vochtregulerend materiaal
 • Draaibaar kussen

Welke maat kussen is het beste voor zijslapers?

De beste maat kussen voor jou hangt vooral af van je maat en lichaamstype. Idealiter zou de hoogte van het kussen uw nek in een positie moeten brengen die de wervelkolom goed uitgelijnd houdt. Op basis van een onderzoek uit 2015 is voor de meeste mensen de ideale kussenhoogte voor zijslapers ongeveer 10 centimeter.

Kussen zijslaper kopen: waar let je op?

Als je een goed kussen wilt kopen is het raadzaam om te kiezen uit een van 5 bovengenoemde beste hoofdkussens voor zijslapers. Mocht je nekklachten hebben, dan is het raadzaam om te kiezen voor een speciaal kussen. In onze top 5 lijst vind je bijvoorbeeld ook een kussen met een speciale vorm. Deze zorgt ervoor dat je minder last krijgt van je nek. Hoofdkussens gaan bijzonder lang mee en daarom is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Een beetje investeren kan dus ook geen kwaad.

Wat is de beste kant om te slapen?

Zijslapers hebben de mogelijkheid om op hun linkerzij te liggen, maar kunnen ook op hun rechterzij liggen. Welke positie behoeft nu de voorkeur?

Linkerzij slapen

Als je op je linkerzij ligt, kan je lichaam je bloed gemakkelijker rondpompen. De aorta maakt namelijk vanaf je hart, via een bocht via de linkerkant van je lichaam, verbinding met je buik. Daarnaast is op je linkerzijde slapen ook nog eens beter voor je spijsvertering en zal je minder last hebben van brandend maagzuur. Ook wordt gezegd dat je als zwangere vrouw het beste op je linkerzij kunt slapen. Ben je op zoek naar een kussen tijdens je zwangerschap kies dan voor een speciaal zwangerschapskussen.

Rechterzij slapen

Als je op je rechterzij slaapt, zal je lichaam niet de bocht via je linkerzij ‘nemen’ vanaf de aorta. Het bloed zal eerst omhoog gepompt moeten worden. Dat kost meer moeite voor je lichaam. Als je op je rechterzij slaapt heeft dit ook invloed op je spijsvertering en zal je sneller last krijgen van brandend maagzuur. Slaap daarom bij voorkeur op je linkerzij.

Wat is een goed kussen om op te slapen?

Je zult het natuurlijk vanzelf merken als een kussen niet lekker ligt, maar als je kiest voor de Best Life Hoofdkussen dan kies je voor de het beste hoofdkussen zijslaper van 2022. Heb je specifiek nekklachten dan is de Athletic pillow het kussen wat jou veel ondersteuning kan bieden.

Wat zijn de voordelen van zijslapers?

Op je zij slapen wordt gezien als een goede houding. Het kan rugpijn verzachten en het schijnt bovendien goed te zijn tegen stress. Bovendien snurk je over het algemeen ook minder als je op je zij slaapt. Verder is nog bekend dat dit maagzuur en zuurbrand vermindert. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om op je zij te slapen.