Matras 160X200: De beste matrassen voor heerlijk slaapcomfort

Een matras 160×200 is geschikt voor een standaard tweepersoonsbed. Het biedt voldoende ruimte zodat je er heerlijk comfortabel op kunt slapen met zijn tweetjes. Als je alleen slaapt, heb je al helemaal zeeën vol ruimte. Er zijn bovendien verschillende varianten waar je uit kunt kiezen, waaronder koudschuim, pocketvering of bijvoorbeeld traagschuim.

Wil jij hier meer over weten? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over dit tweepersoonsmatras.
Matras 160x200 1

Onze favorieten

Beste getest

Emma O2 matras

matras 160x200

689,40

De Emma O2 matras heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding van 2024


Garantietermijn

Proefslapen

Type schuim

10 jaar

110 dagen

Koudschuim

Meest gekozen

Matt Sleeps Snuggle

Beste seller 200x90

770,00

Het enige aanpasbare matras, ontwikkeld met de TU Delft.


Garantietermijn

Proefslapen

Type schuim

10 jaar

90 dagen

Combinatie 

Beste product van 2021

Tempur Elite Sensation

pocketvering matras 160x200

614,25

Als je op zoek bent naar een uitstekend pocketvering matras


Garantietermijn

Proefslapen

Type schuim

5 jaar

90 dagen

Pocketvering

Beste prijs-kwaliteit

Emma O2 matras

matras 160x200

689,40

De Emma O2 matras heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding van 2024


Garantietermijn

Proefslapen

Type schuim

10 jaar

110 dagen

Koudschuim

Meest gekozen matras

Matt Double Trouble

Matras 140x200

770,00

Comfortabel en volledig zelf aanpasbar matras uit Nederland


Garantietermijn

Proefslapen

Type schuim

10 jaar

90 dagen

Combinatie 

Uitstekend beoordeeld

Prince de Luxe

Pocketvering matras 160X200

549,00

Als je op zoek bent naar een uitstekend pocketvering matras


Garantietermijn

Proefslapen

Type schuim

3 jaar

30 dagen

Pocketvering

Voor wie is dit matras geschikt?

Een matras 160×200 is geschikt voor tweepersoonsbedden, waar je dan ook met zijn tweetjes slaapt. Het biedt veel ruimte én je hebt zeker nog een beetje ruimte over aan beide kanten. Mocht je nog geen bed gekocht hebben, is dit dus een ideaal formaat als je een partner hebt. Als alternatief kan je ook kiezen voor matras 140×200, maar het bed is wel flink kleiner. Dit noemt men ook wel een twijfelaar en kan dus een beetje krap zijn.

Beste matras 160X200

Wil je graag kiezen voor het beste matras 160×200? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een koudschuim of pocketvering matras. Beide matrasvarianten staan bekend om de hoge mate van comfort. Bovendien gaan deze varianten ook lang mee. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief matras, want je slaapt er ook iedere nacht op. Je kunt daarom soms maar beter 200 euro extra uitgeven, zodat je zeker weet dat je een goede hebt.

De 6 beste matrassen 160X200, in detail

Wil je graag kiezen voor het beste matras 160×200 dan bevelen wij 6 matrassen aan die voldoen aan de hoogste kwaliteit. Wij houden met onze selectie rekening met het ligcomfort, de duurzaamheid en onderzoeken honderden reviews.

Consumentenbond testwinnaar – Emma O2 hard matras 160X200

Het populaire Emma O2 matras heeft een hoge score in december 2021 matrassentest van de Consumentenbond. Met name de ligeigenschappen en levensduur scoren hoog. Dit matras heeft een breedte van 160 cm en een lengte van 200 cm wat ook wel bekend staat als queensize matras. Ben je dus op zoek naar comfortabel tweepersoonsmatras voor een goede prijs, dan is dit matras een aanrader!


matras 160x200

10 jaar garantie

100 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Beste getest door Consumentenbond
 • Hoge kwaliteit en optimaal slaapcomfort 
 • 100 dagen proefslapen en 10 jaar garantie
 • Uitstekende leveringsvoorwaarden

689,40

Bestel bij Emma

Meest gekozen 160X200 matras – Matt Sleeps Double trouble

Matt is een innovatief Nederlands bedrijf en heeft de ‘Double trouble’ ontwikkeld. Een groot voordeel is dat je kunt variëren met de hardheid van het matras. Het matras wordt standaard in comfort optie medium geleverd. Je kunt Matt harder of zachter maken door zelf de lagen te draaien. Dit matras is 25 cm hoog en bevat 6 eigenschappen zoals traagschuim en koudschuim om je comfortabel te laten slapen. Het tweepersoons matras heeft een formaat van 160×200 centimeter. De matrassen zijn stuk voor stuk aan te passen naar jouw voorkeur en je gewicht. Ook worden ze gemaakt van materialen die hygiënisch zijn en lang mee kunnen.


Matras 140x200

10 jaar garantie

120 dagen proefslapen

Waarom Matt Sleeps

 • Aanpasmatras matras met 6 hardheden
 • Innovatieve schuimlagen
 • Lange levensduur
 • 120 dagen proefslapen en 10 jaar garantie
 • Relatief duur

770,00

Bestel bij Matt Sleeps

Beste pocketvering matras 160X200 cm – Prince de Luxe

De beste pocketvering matras 160×200 cm is de Prince de Luxe. Dit matras combineert pocketvering met koudschuim. Zo krijgt elk deel van je lichaam de beste ondersteuning die het lichaam nodig heeft. Pocketveren zijn veren die per stuk verpakt zijn en onafhankelijk van elkaar bewegen. Door deze indeling hebben de veren een groot aanpassingsvermogen aan je lichaam. Daarnaast is een ander pluspunt dat pocketvering ook goed ventileert. Samen met de koudschuim afdeklagen in dit matras is de ventilatie goed geregeld.

Dit matras heeft de hoogste beoordelingen op Bol.com.


Pocketvering matras 160X200

3 jaar garantie

30 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Pocketvering met 7 comfortzones
 • Beide zijden voorzien van een 5 centimeter koudschuim (HR45) laag
 • Antiallergisch en anti-huisstofmijt
 • Goede ventilatie en afvoer transpiratie
 • Minder geschikt voor buikslapers

Bestel bij Bol.com

Stevig comfortabel matras – Imperial Relax Visco Elastisch

Eén van de meeste verkochte matrassen op Bol.com is de Imperial Relax. Het is een kwalitatief dik matras met een totale hoogte van 30 cm. Het matras is ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor bacteriën en mijten. Het matras voelt stevig aan en heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding!


Dik matras

2 jaar garantie

0 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Dik matras
 • Anti-allergisch en anti-huisstofmijt
 • Geen optie om proef te slapen

Bestel bij Bol.com

Goedkoop en populair IKEA matras voor 2 personen

De IKEA producten hebben doorgaans een redelijk scherpe prijs. Dit koudschuim matras is een van de meeste gekozen koudschuim matrassen bij IKEA. De prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde bij dit matras. De montage en uiterlijk worden als beste beoordeeld, men is minder te spreken over de kwaliteit. 


IKEA matras koudschuim

10 jaar garantie

90 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Voordelige prijs
 • Mooi afgewerkt matras
 • Wordt als hard matras ervaren

Vanaf € 239

Bestel bij IKEA

Beste pocketvering matras van 160 bij 200 cm – Swiss Sense

De Gazella Breeze van Swiss is niet het goedkoopste pocketvering matras, maar combineert wel optimaal comfort met goede ondersteuning. Dit is te danken aan de combinatie van pocketveren en koudschuim in een 20 cm dik matras. De matrassen zijn namelijk nauwkeurig samengesteld uit materialen die zorgen voor optimale ventilatie en verkoeling. Je kunt het matras 90 dagen thuis uitproberen en hem kosteloos retourneren indien je toch niet tevreden. Bovendien heb je recht op 5 jaar garantie. 


pocketvering matras 160x200

5 jaar garantie

90 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Enorm veerkrachtig en ventilerend
 • Goede ventilatie in zomer en winter
 • Duurzaam matras, gaat lang mee
 • Pocketvering past zich minder goed aan het lichaam aan dan traagschuim

614,25

Bestel bij Swiss Sense

Wat zijn de voordelen van een 160X200 matras?

Een 160×200 matras kent meerdere voordelen. Als je met je partner slaapt, heb je allebei voldoende ruimte. Natuurlijk is het fijn om tegen elkaar aan te kruipen, maar het is ook wel fijn om beide voldoende ruimte te hebben. Dat is natuurlijk vooral het geval gedurende de zomermaanden. Het is dan al warm genoeg.

Dit type matras kent ook nog een ander belangrijk voordeel: het is beter dan twee losse matrassen zoals bij de eenpersoonsmatrassen met een matrasmaat 90X200 cm. Je hebt namelijk niet te maken met een vervelende naad in het midden. Je kunt dus knus met elkaar zijn zonder dat je in zo’n naad ligt. Wel is dit formaat iets lomper en lastiger te wassen dan twee kleinere matrassen. Er zijn dus zowel voor- als nadelen.

Matras voor rugklachten

Heb je te maken met rugklachten? Onderzoek wijst dat een middelhard matras het beste is voor rugpijn. De beste keuze matras voor rugpijn is het Emma O2 matras.

In de regel is traagschuim de beste keuze voor mensen met rugklachten. Dit staat ook wel bekend als NASA schuim en zorgt voor een goede drukverdeling. De gehele rug wordt goed ondersteund. Een nadeel is echter wel dat dit type matras minder goed ventileert. Het voelt ook sneller warm aan. Je zult dus wel wat concessies moeten doen. Je kunt het echter beter warm hebben dan dat je de hele dag rondloopt met rugklachten.

Kopen van een 160×200 matras: waar moet je opletten?

Wil je graag een 160×200 matras kopen? Dan is het belangrijk dat je let op een aantal zaken. Het is belangrijk dat je kiest voor het juiste type matras. Zoals gezegd zijn een koudschuim of pocketvering wat ons betreft goede keuzes. Ook is het belangrijk dat je let op het juiste formaat. Heb je 160×200 nodig of is je bed toch van een ander formaat zoals 180×200? Meet dit van tevoren goed op. Tot slot is het nog raadzaam om een nachtje proef te slapen. Bevalt het? Dan kan je daadwerkelijk overgaan tot aankoop. Verschillende aanbieders bieden een dergelijke service aan.

Matrastopper 160×200

Heb je een matras 160×200 aangeschaft of ben je dit van plan? Dan is het ook raadzaam om te kiezen voor een matrastopper van dit formaat. De topper biedt een extra laagje bescherming. Bovendien kan je een matrastopper ook erg eenvoudig in de was stoppen. Je kunt dit veel eenvoudiger wassen dan het matras zelf.