Pocketvering matras: best geteste matrassen van 2022

Een pocketvering matras is erg populair. Het staat bekend vanwege het hoge ligcomfort. Daarnaast ventileert het matras erg goed. Ben jij benieuwd naar de top 5 best geteste matrassen? In dit artikel tref je een handig overzicht.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras is, zoals de naam al doet vermoeden, een matras met zogeheten ‘pockets’. Pockets zijn tonvormige veren die zijn verpakt in verschillende zakjes. De veertjes zijn los verpakt in de zakjes en zorgen ervoor dat ieder veertje onafhankelijk kan bewegen. Er ontstaat zodoende terugdruk, wat zorgt voor een hoge mate van comfort. Er wordt een schuimrand gebruikt om alle veren bij elkaar te houden.

Per merk kan het verschillen hoe breed de schuimen rand is. Doorgaans is dat echter 15 centimeter. De pocketveren voelen zachter aan dan de schuimen rand en dat is niet voor niets. Als het té zacht aanvoelt zal je ook erg gemakkelijk in bed kunnen rollen. Dat is niet goed voor de mate van comfort. Je zult dan geen goede nachtrust krijgen.

Een pocketvering matras beschikt ook over een bepaalde hoeveelheid windingen en de dikte van het staaldraad is ook een factor. Hoe meer materiaal er gebruikt wordt, hoe sterker de veer is. Er zijn verschillende type matrassen speciaal voor zijslapers en voor mensen die op hun rug slapen.

Beste pocketveer matras – Maxi Pocket 

Ben je op zoek naar pocketveer matras wat uitblinkt in prijs en kwaliteit ga dan voor Maxi Pocket, bekend van de reclames van Beter Bed. Dit matras zorgt voor een uitstekende ondersteuning door de pocketveren. Hierdoor is dit matras ideaal voor mensen met gevoelige spieren en/of gewrichten. Verder ontvang je tijdelijk een gratis hoofdkussen. Ten opzichte van andere merken is het garantietermijn met 2 jaar wat aan de lage kant.


Beste pocketveren matras

2 jaar garantie

100 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Goede en gelijkmatige ondersteuning door de pocketveren
 • Ideaal als je het snel warm hebt
 • Actie: Inclusief gratis hoofdkussen

Prijs vanaf

Bestel bij Bol.com

Pocketvering matras 90×200 – Easy Pocket

Ben je op zoek naar een eenpersoons pocketvering matras met uitstekende prijs/kwaliteitverhouding dan kom je uit bij het Easy Pocket matras van Beter Bed. Met een zeer lage prijs en goede kwaliteit is dit het meeste verkochte matras op dit moment. De pocket veren in het matras zorgt iedere nacht voor een goed geventileerd slaapklimaat. Daarnaast biedt dit matras goede stevigheid en geeft je lichaam daardoor de perfecte ondersteuning. In elke slaaphouding!


Pocketvering matras

2 jaar garantie

0 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Best verkochte matras op Beter Bed
 • Goede ventilatie en veerkracht
 • Maximaal belastbaar gewicht is 100 kilo
 • Proefslapen niet mogelijk

Prijs vanaf

Bestel bij Bol.com

Pocketvering matras Gazella Breeze van Swiss Sense

Swisse Sense heeft een uitstekende collectie matrassen. Dit matras is een uitstekende keuze bij nek- en schouderklachten en voor mensen die veel transpireren. De combinatie van de ventilerende kern met de veerkrachtige toplagen zorgt voor een frisser slaapklimaat en vorming naar je lichaamscontouren. Vooral geschikt voor zijslapers.


pocketvering matras 160x200

5 jaar garantie

90 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Enorm veerkrachtig en ventilerend
 • Goede ventilatie in zomer en winter
 • Duurzaam matras, gaat lang mee
 • 5 jaar garantie

Vanaf € 345,80

Bestel bij Swiss Sense

Pocketvering matras 160×200 – Maxi Pocket van Beter Bed

Ben je op zoek naar een tweepersoons pocketvering matras dan kom je andermaal uit bij de Maxi Pocket. Dit matras zich door een goede en gelijkmatige ondersteuning, omdat de binnenkant van dit matras bestaat uit kwalitatief hoogstaande pocketveren. Je ontvangt tijdelijk 2 gratis hoofdkussens


Beste pocketveren matras

2 jaar garantie

100 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Maximale kwaliteit voor een lage prijs
 • Ideaal als je het snel warm hebt
 • Inclusief gratis hoofdkussen

Prijs vanaf

Bestel bij Bol.com

Ligcomfort en ventilatie van pocketvering matras

Het ligcomfort van de betere pocketvering matrassen wordt als erg goed ervaren. De ondersteuning is goed én de matrassen ventileren uitstekend. Ook zijn deze matrassen geschikt voor ieder gewicht; of je nu heel licht bent of juist heel zwaar.

Voordelen van pocketvering

Een pocketvering matras kent meerdere voordelen. Hieronder volgt een overzicht met de voordelen:

 • Pocketvering matrassen beschikken over een holle kern, waardoor deze beter luchten dan bijvoorbeeld schuimmatrassen. Je zult dus ook minder snel last hebben van nare geurtjes. Mocht je dus veel transpireren in bed, dan is dit type matras zeker een aanrader.
 • Je zult minder bacteriën in het matras krijgen als je kiest voor een pocketvering matras. Een pocketvering matras houdt immers minder vocht vast.
 • Als laatste voordeel heb je ook minder snel last van kuilvorming. De kern van dit matras bestaan uit veren. Het matras kan dan ook voor een langere tijd mee.

Nadelen van pocketvering

Een pocketvering matras kent niet alleen maar voordelen. Er zijn ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden, namelijk:

 • Een pocketvering matras is zowel frisser als koeler. Vind je het echter lekker om te slapen in warmere temperaturen? Dan is een koudschuim matras wellicht de betere keuze.
 • Pockets worden altijd ingepakt in zakjes. Deze bevinden zich vooral in het midden van het matras. Aan de zijkanten tref je een schuimlaag. Als je op een matras 90X200 ligt zal je hier geen hinder van ondervinden. Lig je echter in een tweepersoonsbed met twee losse matrassen? Dan zal je dat mogelijk wel voelen. Als je in het midden van het bed ligt, lig je dan immers op de schuimlaag en niet op de veren. Het is dan ook raadzaam om te kiezen voor een matras 160X200.
 • Pocketvering matrassen zijn minder geschikt voor elektrisch verstelbare lattenbodems.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over een pocketvering matras? In het onderstaande overzicht vind je een uitgebreid overzicht van onze veelgestelde vragen. 

Welk pocketvering matras moet ik kopen?

De beste pocketvering matras om te kopen is dw Maxi Pocket van Beter Bed. Dit matras heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Is een pocketvering matras geschikt voor ieder type slaper?

Een pocketvering matras is geschikt voor ieder type slaper. Dit type matras biedt een goede ondersteuning, werkt drukverlagend en zorgt ervoor dat je een stabiele slaaphouding kunt hanteren.

Wat zijn de kosten van een pocketvering matras?

De prijs van een pocketvering matras wordt bepaald door verschillende factoren. Zo worden onder andere het aantal gebruikte veren, de kwaliteit van deze veren en de afwerking meegewogen in de prijs. Daarnaast speelt het merk hierin ook een rol. Je kunt rekenen op een vanaf prijs van ongeveer 400 euro.

Wat is het verschil tussen koudschuim en pocketvering?

Bij koudschuim wordt het schuim in koude vormmallen gegoten. De volledige kern bestaat zodoende uit koudschuim. Een pocketvering matras bestaat uit pocketvering met daarover een afdeklaag (de toplaag). De toplaag kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder koudschuim, traagschuim of latex.

Bronnen