Beste Tempur matrassen in een overzicht (2023)

Tempur matrassen zijn ontzettend populair en dat is niet voor niets. Deze matrassen bieden veel comfort en staan bekend vanwege het lichte gewicht. Dit alles zorgt voor een uitstekende ondersteuning. Wil je graag meer weten over de beste Tempur matrassen van dit moment? Lees dan snel verder.

Tempur logo

De voordelen van Tempur matrassen

De beste Tempur matrassen hebben een hogere densiteit en daarmee ook een hogere levensduur. Er wordt gebruik gemaakt van visco-elastisch schuim (ook wel bekend als NASA-schuim). Er zijn veel alternatieve merken die deze matrassen imiteren, maar over het algemeen zijn de matrassen van Tempur het beste. De voordelen van de Tempur matrassen op een rij:

  • Op het matras zit 10 jaar garantie volgens TEMPUR® voorwaarden
  • 90 dagen proefslapen
  • Superieure lichaamsondersteuning
  • Vormt perfect naar je lichaam
  • Minimale druk op je spieren en gewrichten

De beste Tempur matrassen in detail

Er zijn meerdere varianten waar je uit kunt kiezen. Wat zijn de beste Tempur matrassen van dit moment? In het onderstaande overzicht vind je vijf verschillende varianten waar je uit kunt kiezen.

Tempur Original – Product van het jaar

De Original matrassen van het merk zijn de beste keuze als je graag wilt kiezen voor een stevige variant. Het matras past zich aan op de contouren van je lichaam, wat zorgt voor een goede ondersteuning. Je ligt hier erg comfortabel op. 

De Tempur Original Elite is door een onafhankelijke matrassentest van Nielsen onder 20.000 klanten uitgeroepen tot product van het jaar 2021.


Tempur matras

Stevig matras

Meest verkocht

Prijs vanaf
€1.289,00

Bestel bij Bol.com

Sensation Elite

De Sensation-variant is stevig en biedt een gelijkmatige drukverdeling. Daarmee is deze variant ideaal voor zijslapers en voor mensen die iets zwaarder zijn dan gemiddeld. De Sensation-variant maakt gebruik van een speciale Cool Touch-technologie, waardoor het in de zomer lekker fris blijft. 


TEMPUR matras Sensation Elite 25

Ideaal voor zijslapers

Prijs vanaf
€1.259,00

Bestel bij Bol.com

Cloud

De Tempur Cloud is een van de beste keuzes als je houdt van zachtere matrassen. Het is geschikt voor lichtere personen en mensen met een middengewicht. Zacht en verlichtend zijn twee belangrijke eigenschappen van het matras.


Tempur Cloud

Perfect zachte matras

Prijs vanaf
€1.279,00

Bestel bij Bol.com

One

De Tempur One is ideaal als je van een boxspring houdt. Het ligt comfortabel en het ziet er ook nog eens mooi uit. Je geniet van een prachtig Scandinavisch design en je zult hier vele comfortabele nachten op kunnen beleven. Dit bed is ook nog eens verkrijgbaar in een elektrisch verstelbare uitvoering. Het matras is 20 centimeter dik en biedt een uitstekende ventilatie met een perfecte drukverlaging.


tempur one

Perfect zachte matras

Prijs vanaf
€1.149,00

Bestel bij Bol.com

Ease

De Tempur Ease is een praktisch matras met een medium gevoel. Daarmee is dit matras ideaal voor mensen met een licht gewicht of middengewicht. Als je deze variant bestelt krijg je deze in een doos en is het matras opgerold. Je kunt het matras simpelweg uitpakken en op je bed leggen. Vervolgens kan je er al van genieten.


Tempur Ease

Prijs vanaf
€899,00

Bestel bij Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een Tempur matras?

Het kopen van een zo’n matras is een flinke investering. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je een van de beste matrassen van Tempur koopt. Je kunt bijvoorbeeld proefslapen als je kiest voor dit merk. Zo is er een regeling waarbij je het matras 90 dagen op proef kunt krijgen.

Tempur hoofdkussen

Wist je dat Tempur ook uitstekende hoofdkussens heeft? Zo beoordelen wij het hoofdkussen Tempur Original als beste hoofdkussen van het jaar.

Tempur topper

Wil je graag dat je matras langer meegaat? Dan is het raadzaam om er een Tempur topper bij te bestellen. Hierdoor creëer je nog meer comfort en kan je nog meer genieten van je nachtrust. Je hebt maar liefst tien jaar garantie op de topper.

Ervaringen Tempur matrassen

Op talloze verschillende review-websites wordt het merk goed beoordeeld. Zo scoort het merk bijvoorbeeld een 4,2 uit 5 sterren op Trustpilot. Ook op diverse andere websites vind je lovende reviews terug van het merk. Je kunt daarmee stellen dat de ervaringen met het merk goed zijn.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de beste Tempur matrassen uit het overzicht? Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Waarom Tempur matras kopen?

Doordat het merk werkt met visco elastisch schuim (ook wel traagschuim matras of NASA-schuim) zijn de matrassen druk verlagend. Dit zorgt voor een zwevend effect. Je zult hierdoor erg comfortabel slapen.

Wat is het beste Tempur matras?

Wij zetten de beste Tempur matrassen voor jou op een rij. De Tempur Original is het beste matras en is door onafhankelijk onderzoek gekozen als product van het jaar 2021 De Sensation: dit matras is ideaal voor zijslapers en voor mensen die iets zwaarder zijn dan gemiddeld. De Tempur Cloud is een van de beste keuzes als je houdt van zachtere matrassen. De Tempur One is een hoogwaardige boxspring met een Scandinavisch ontwerp en een superieur traagschuim matras. Tot de de Ease: dit matras dat eenvoudig en praktisch opgerold in een doos direct bij je voordeur wordt afgeleverd.

Kan een Tempur matras op een boxspring?

In principe kunnen de matrassen van Tempur op elk type bedbodem worden geplaatst. Dat betekent dus dat je het matras ook op een boxspring kunt plaatsen.

Wat kost een Tempur matras?

De matrassen van dit merk zijn relatief prijzig. De goedkoopste variant waar je uit kunt kiezen, voor een tweepersoonsmatras, kost bijvoorbeeld meer dan 2.000 euro. Veel mensen vinden dat te duur voor een matras. Enkele van de beste Tempur matrassen kosten zelfs meer dan 3.000 euro. Voor een eenpersoonsbed met de u003ca href=u0022https://www.slaaphub.nl/beste-matras/matras-90×200/u0022u003ematrasmaat 90x200u003c/au003e is de vanaf prijs 899 euro. Alhoewel het natuurlijk wel erg prijzig is, krijg je hiervoor wel de beste kwaliteit terug. Vind jij het belangrijk om iedere nacht een goede nachtrust te hebben? Dan is dit merk wel een uitstekende keuze.

Wat is de levensduur van een Tempur matras?

De beste matrassen van Tempur maken allemaal gebruik van de zogeheten DuraBase™ -technologie. Het zorgt voor een flink langere levensduur. De gemiddelde levensduur is hierdoor zo’n acht tot tien jaar. Het advies is om na tien jaar een nieuw matras aan te schaffen. Jouw matras hoeft dan nog niet eens defect of af te zijn, maar vanuit een hygiënisch oogpunt wordt dit aanbevolen.