#1 Zwoong Deluxe Matras – Het beste traagschuim matras van 2024

Beste traagschuim matras

Dit is de beste allround traagschuim matras. Het is op de eerste plaats een uitermate comfortabel matras, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed.

10 jaar garantie

120 dagen proefslapen

Vanaf € 299

Bestel bij Bol.com

#2 Tempur Sensation – Beste premium traagschuimmatras

Beste matras

Beste premium traagschuim matras volgens 20.000 consumenten. Op zoek naar optimaal slaapfomcort kies dan voor Tempur.

10 jaar garantie

100 dagen proefslapen

Vanaf € 1.799

Bestel bij Bol.com

De beste traagschuim matrassen van 2022 in een overzicht

 • Zwoong Deluxe – Dit is de beste allround traagschuim matras. Het is op de eerste plaats een uitermate comfortabel matras, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed.
 • Tempur matras – Beste premium traagschuim matras met optimale comfort en ondersteuning.
 • Maxi Foam – Meest verkochte matras op Beter Bed. Nu met gratis hoofdkussen!
 • Emma O2 – Beste matras volgens de Consumentenbond, met name het ligcomfort blinkt uit.
 • Bedworld Pocket Nasa – Goedkoopste traagschuim matras met hoge beoordelingen.

Wat is een traagschuim matras?

Een traagschuim matras wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit speciale schuim bestaat uit open cellen, waardoor het zachter wordt zodra het in aanraking komt met warmte. Bij koude temperaturen voelt het schuim harder aan.

Er zijn verschillende namen als het gaat om een traagschuim matras. Zo staat het ook wel bekend als memoryfoam, slow motion foam, lazy foam of NASA schuim. Deze matrassen bestaan nooit alleen uit traagschuim maar uit een combinatie van andere schuimen. De bovenste laag bestaat wel meestal uit traagschuim en een onderste laag koudschuim of comfortschuim. Ook pocketvering in combinatie met traagschuim zie je vaak terugkomen. Koudschuim of pocketveren zorgen ervoor dat je lichaam goed ondersteund wordt.

De 5 beste traagschuim matrassen

Wij tonen de beste traagschuim op basis van ligcomfort, duurzaamheid en veerkracht. En vergelijken duizenden reviews van kanten. Wil je graag weten wat de beste koudschuim matrassen van dit moment zijn? Bekijk dan de top 5 hieronder.

Zwoong Deluxe Matras – Het beste traagschuim matras van 2024

De Zwoong Deluxe staat met stip op 1 als beste traagschuim matras. Het is een zeer goed slapend traagschuimmatras die tegen een scherpe prijs wordt verkocht. Deze uiterst comfortabele matras heeft een tussenlaag van verkoelend traagschuim, hierdoor schikt de matras zich als geen ander naar de vorm van jouw lichaam en slaaphouding. Tot slot heb je recht op 120 nachten proefslapen. Mocht je toch niet overtuigd zijn dan kan je de matras gratis retourneren.


Review op Bol.com

“Hij is perfect van hardheid en straalt een zekere frisheid uit. Sinds ik op mijn Zwoong Deluxe slaap heb ik veel minder last van mijn allergie aan huisstofmijt en slaap dus veel beter.”

Beste traagschuim matras

10 jaar garantie

120 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Comfortabel slapen
 • Anti-allergisch en anti-huisstofmijt
 • Hoge beoordelingen op Bol.com
 • Iets harder matras

Vanaf € 299

Bestel bij Bol.com

TEMPUR matras Sensation Elite 25 – Beste traagschuim matras voor een hoger budget

Heb je een hoger budget en ben je op zoek naar een matras van de allerhoogste kwaliteit om heerlijk te slapen? Dan kom je uit bij de Tempur matras Sensation Elite 25. Het van oorsprong Zweedse Tempur is al 30 jaar één van de grootste matrassenmerk in de wereld. Ze staan bekend om extreem hoge kwalitatieve matrassen. Dit matras bestaat uit een specifiek soort traagschuim wat is gebaseerd op NASA-technologie. Dit schuim werd tijdens ruimtevluchten gebruikt om de G-krachten te absorberen. Hierdoor geeft dit matras je een unieke ondersteuning en heb je het gevoel van complete gewichtloosheid.


Score: 4,7/5 op basis van 150 reviews op Beter Bed

“Het beste matras dat er is.”


TEMPUR matras Sensation Elite 25

10 jaar garantie

90 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Kwalitatief hoogstaand matras
 • Heerlijk drukverlagend comfort
 • Uniek gewichtloos gevoel
 • Zeer hoge veerkracht en voelt zacht aan
 • Beste product 2021 volgens Nielsen
 • Hoge prijs

Vanaf € 1.799

Bestel bij Bol.com

Maxi Foam inclusief hoofdkussen – meest verkochte matras op Beter Bed

Ben je op zoek naar traagschuimmatras wat uitblinkt in prijs en kwaliteit ga dan voor Maxi Foam. Dit matras zorgt voor een uitstekende drukverlaging en een goede ventilatie. Het matras vormt zich volledig naar de contouren van je lichaam. Hierdoor is dit matras ideaal voor mensen met gevoelige spieren en/of gewrichten. Verder ontvang je tijdelijk een gratis hoofdkussen. Ten opzichte van andere merken is het garantietermijn met 2 jaar wat aan de lage kant.


Traagschuim matras

2 jaar garantie

100 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Optimale drukverlaging en goede ventilatie
 • Met kwalitatief en gratis hoofdkussen
 • Meeste verkochte matras op Beter Bed
 • 2 jaar garantie

Vanaf € 299

Bestel bij Bol.com

Emma O2 matras – Beste geteste matras volgens de Consumentenbond

Het populaire Emma O2 matras is met een 7,7 voor het tweede jaar als beste getest door de Consumentenbond in de december 2021 editie. De levensduur wordt met een 8,8 beoordeeld en de ligeigenschappen met een 8,6. Het matras heeft verschillende lagen koudschuim en een laag traagschuim. Dit betreft een hoge kwaliteit matras, heeft een optimaal slaapcomfort én gaat extra lang mee. Ben je dus op zoek naar comfortabel matras voor een redelijke prijs, dan is dit matras een aanrader!


Emma matras O2

10 jaar garantie

100 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Beste geteste matras, Consumentenbond
 • Lange levensduur
 • Geschikt voor alle lichaamstypen
 • Hard matras volgens gebruikers

Vanaf € 359,40

Bestel bij Emma

Bedworld Pocket Nasa – Goedkoopste traagschuim matras

Ben je op zoek naar een goedkoop matras voor prima kwaliteit dan kom je uit bij Bedworld Pocket Nasa. Door de combinatie traagschuim en pocketveren bestaat het bed uit 7 comfort zones voor een fijne nachtrust. Nadeel is dat dit matras niet geschikt is voor zware mensen. Tot slot heb heb je maar 1 jaar fabrieksgarantie, bij de duurdere merken is dit 10 jaar.


Bedworld Pocket Nasa - goedkoop traagschuim matras

1 jaar garantie

0 dagen proefslapen

Redenen om te kopen

 • Lage prijs, goede kwaliteit
 • Comfortabel met 7 zonen matras
 • Veel positieve recensies
 • Maximaal belastbaar gewicht is 100 kilo
 • 1 jaar garantie

Vanaf € 135

Bestel bij Bol.com

Waarom is een traag schuimmatras comfortabel?

Een traagschuim matras is zo comfortabel vanwege de bijzondere opbouw. De bovenkant bestaat uit een aantal centimeter traagschuim. De steun van het matras komt echter uit het onderste gedeelte. Doorgaans wordt hier gebruik gemaakt van latex, koudschuim of pocketvering. Hier wordt het matras veerkrachtig van. Al met al zorgt deze opbouw voor een erg comfortabel matras en kan je genieten van een heerlijke nachtrust.

Voordelen van traagschuim

Traagschuim kent talloze voordelen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken sommen wij de voordelen hieronder voor je op:

 • Drukverdelend en drukverlagend: het lichaamsgewicht wordt verdeeld over het gehele matras. Dit zorgt er ook voor dat het aantal drukpunten wordt verlaagd. Je zult dus erg comfortabel slapen;
 • Het matras reageert op lichaamswarmte: het traagschuim reageert op warmte en wordt dan zachter. Jouw matras zal zich dus vormen naar de slaper.
 • Het zorgt voor een goede doorbloeding: aangezien het matras jouw lichaam gelijkmatig ondersteunt, zorgt dit ook voor een goede doorbloeding.
 • Dit type matras voorkomt doorligplekken: vanwege de open celstructuur van het traagschuim worden doorligplekken voorkomen. Je kunt dit matras dus bijzonder lang blijven gebruiken. Traagschuim staat niet voor niets bekend om haar lange levensduur.

Nadelen van traagschuim

Traagschuim kent echter niet alleen maar voordelen. Er zijn ook wel een aantal nadelen met betrekking tot dit type matras:

 • Temperatuur: als je slaapt in een warmere temperaturen kan dit type matras ongeschikt zijn. Je zult vrij ver wegzakken in je matras als het erg warm is in de slaapkamer. Traagschuim matrassen zijn vooral ideaal in kamers waar de temperatuur gematigd is.
 • Geen optimale ventilatie: een traagschuim matras kan erg warm zijn om op te slapen. Het matras ventileert nu eenmaal niet optimaal.
 • Omdraaien is simpelweg lastiger: even omdraaien tijdens het slapen? Dat kan lastig zijn, omdat je nu eenmaal enigszins wegzakt in het matras.

Tips voor kopen van traagschuim matras

Wil je graag een traagschuim matras kopen? Houd er dan rekening mee dat dit type matras beïnvloed kan worden door temperatuur. Gedurende koudere maanden kan het enigszins stijf en koud aanvoelen. In de zomermaanden voelt het daarentegen erg soepel aan. Het is dan ook alleen raadzaam om te kiezen voor dit type matras als je slaapkamer een gemiddelde kamertemperatuur heeft.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garantieperiode. Een goed matras heeft normaalgesproken zo’n vijf jaar (of langer) garantie. Verder is het nog raadzaam om een matras van tevoren te testen. Bij sommige aanbieders kan je het matras eerst een aantal weken testen. Bevalt het matras? Dan behoud je het. Bevalt het echter niet? Dan kan je deze retour sturen. Wel is het raadzaam om de voorwaarden door te nemen van zo’n matras op proef.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over een traagschuim matras? In de volgende sub paragrafen tref je een overzicht van veelgestelde vragen.

Wat is de levensduur van een traagschuim matras?

De levensduur van een traagschuim matras is acht tot tien jaar. Daarna wordt zal de kwaliteit minder worden. Ter vergelijking: een polyether matras gaat zo’n vier tot zes jaar mee. Alleen koudschuim matrassen gaan langer mee: deze gaan zo’n 12 tot 15 jaar mee.

Wat is een NASA traagschuim matras?

Traagschuim kent eigenlijk meerdere namen. Zo staat het ook wel bekend onder NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. Daarmee is NASA dus gewoon een alternatieve naam voor het matras.

Wat zijn de kosten van een traagschuim matras?

De prijs van een goed traagschuim matras start bij ongeveer 300 euro voor een 1 persoonsmatras en 600 euro voor een 2 persoonsmatras. Dit type matrassen zijn dus niet bepaald goedkoop, maar bieden wel de nodige voordelen. Een matras gaat bovendien erg lang mee, dus je kunt het zien als een investering voor de langere termijn. Je slaapt er iedere dag ook acht uur op, dus je mag hier best wel wat in investeren.

Is een traagschuim matras geschikt voor ieder type slaper?

In principe is dit type matras geschikt voor iedereen. Echter heeft het matras wel specifieke eigenschappen. Even proefslapen op dit type matras is dan ook een aanrader.