7 Best Geteste CO2 Meters van 2024

Een slechte luchtkwaliteit kan zorgen voor verschillende fysieke problemen. Hierbij kan je denken aan vermoeidheid, hoofdpijn, een verhoogd stressniveau en een verminderde concentratie. Voldoende circulatie én ventilatie is daarom erg belangrijk. Een CO2 meter kan daarom een handige oplossing zijn. In dit artikel lees je hier meer over. Daarnaast vertellen we jou welke de 6 best geteste meters zijn.

Meest gekocht

Onze winnaar – Rovary RV2000P

De Rovary RV2000P is onze winnaar. De Rovary RV2000P is een draagbare CO2 meter, die je zeer accuraat en real-time op de hoogte houdt van de luchtkwaliteit binnen. Het apparaat is geschikt voor woningen, maar ook voor klaslokalen en voor kantoorruimtes. Ook in de horeca is het apparaatje inmiddels populair.

Hygrometer

Bestel bij Bol.com

De beste CO2 meters vergeleken

ProductPrijsBeschrijvingProductpagina
Rovary CO2 Meter #1 Rovary CO2 meter RV2000P85,00Beste CO2 meter van 2023 + ISO Gecertificeerd & CE gekeurdBekijken ➜
Aranet4#2 Aranet4 CO2 meter216,50CO2 meter die langdurig op batterijen werktBekijken ➜
SolHouse 2022 #3 SolHouse69,95Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met een 9,4 beoordeeld op Bol.comBekijken ➜
VANTILATE#4 VANTILATE CO2 Meter69,95Beste Goedkope CO2 MeterBekijken ➜
Nomestic Wifi CO2 Meter#5 Nomestic Wifi CO2 Meter59,00Waardes 24/7 te volgen via handige appBekijken ➜
CO2 Meter#6 Rovary RV40B139,00Touchscreen & kleurscherm + ISO Gecertificeerd & CE gekeurdBekijken ➜
G2B #7 G2B meter151,99Meest luxe model met 8 metingen in 1Bekijken ➜

Prijsupdate: 15 april 2023

De werking van een CO2 meter

Een CO2 meter bewaakt de luchtkwaliteit. Dit gebeurt aan de hand van een ingebouwde sensor. Deze geeft aan hoe hoog de concentratie aan CO2 is. Mochten de waarden te hoog zijn, dan geeft de CO2 meter dit aan. Er zijn verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er speciale modellen voor bedrijfsruimtes, maar ook zijn er modellen voor particulieren in een standaardwoning.

De voordelen van een goede CO2 meter

Een goede CO2 meter geeft aan wanneer je moet verluchten. Daarmee wordt de kwaliteit van lucht te allen tijde bewaakt. Dat zorgt weer voor een verbeterd binnenklimaat en dat kent talloze voordelen:

 • Je voorkomt hiermee fysieke problemen waaronder hoofdpijn, verminderde concentratie en vermoeidheid;
 • Het zorgt voor een energiebesparing;
 • Je ademt geen schadelijke stoffen in. Zelfs lagere niveaus van luchtvervuiling hebben effect op je gezondheid (bron Healthline). Met een C02 meter zul je ook minder snel ziek worden.

CO2 meter kopen – Top 7 van 2024

Wil je graag zekerheid en wil je daarom de beste CO2 meter kopen? In de onderstaande paragrafen lees je meer over de 7 beste geteste CO2 meters. 

#1 Rovary CO2 meter RV2000P

Beste CO2 meter van 2023 – meest gekocht


De Rovary CO2 meter RV2000P is de beste CO2 meter op de markt. Dit is een betaalbaar apparaat, welke ISO gecertificeerd en gekeurd is. Je kunt hier niet alleen de CO2-waarden mee meten, maar ook de luchtvochtigheid en de temperatuur. Het apparaat is geschikt voor woningen, maar ook voor klaslokalen en voor kantoorruimtes. Ook in de horeca is het apparaatje inmiddels populair.


Hygrometer

Redenen om te kopen

 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • ISO Gecertificeerd & CE gekeurd
 • Meet ook de luchtvochtigheid en temperatuur
 • Alarm bij overschrijden grenswaarde
 • Datalog functie
 • Beperkte accuduur

Bestel bij Bol.com

#2 Aranet4 CO2 meter

De enige CO2 meter die langdurig op batterijen werkt


De Aranet4 CO2 meter is erg populair. Dit apparaatje is makkelijk mee te nemen of te monteren. Wat als een groot voordeel wordt gezien is de dat de batterijen maar liefst tot twee jaar mee gaan. Dit maakt het apparaat erg geschikt voor bijvoorbeeld klaslokalen. Ben je op zoek naar een CO2 meter op voor school, da dit een uitstekende keus. Via de Aranet4 app kun je de actuele data en de historie van de meetdata van je smartphone bekijken en de configuratie van de CO2 meter aanpassen. De meetdata betreft naast de actuele CO2 waarde, ook de temperatuur- en relatieve luchtvochtigheidsindicatie weer. 


Aranet4

Redenen om te kopen

 • Betrouwbare metingen
 • Batterij gaat 2 jaar mee (Aranet4 wordt met batterij geleverd).
 • Makkelijk de grenswaardes instellen in de Aranet4 app
 • 2 jaar garantie
 • Niet goedkoop

Bestel bij Bol.com

#3 SolHouse

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding


De CO2 meter van SolHouse is eveneens een aanrader. Het apparaatje is compact en ziet er ook fraai uit. Daarnaast is de sensor van hoge kwaliteit en blijf je zodoende altijd op de hoogte van de waardes in huis. Het apparaat wordt met name gebruikt voor de woningen, maar is tevens geschikt voor scholen, kappers, horeca en andere bedrijven. Dit model werkt met een oplaadbare batterij en gaat zo’n 15 uur mee. Dat is ideaal als er geen stopcontact in de buurt is. Je kunt het apparaatje weer opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel met adapter. Deze kan uiteraard ook in het stopcontact geplaatst worden.


SolHouse 2022

Redenen om te kopen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Meet CO2, luchtvochtigheid en temperatuur
 • Nauwkeurige meting
 • Mooi design

Niet leverbaar

Bestel bij Bol.com

#4 VANTILATE CO2 Meter

Beste Goedkope CO2 Meter


De VANTILATE CO2 Meter is ook een prima keuze. Het doet een beetje denken aan een mobiele telefoon. VANTILATE is een geregistreerd merk en maakt accurate metingen door middel van de NDIR-sensor. Je kunt zelfs een alarm instellen bij te hoge waardes. Ook dit apparaatje is draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt deze meter dus ook prima boven op een kast plaatsen.


VANTILATE co2 meter

Redenen om te kopen

 • Mooi design
 • Voordelige geprijsd
 • Korte oplaadkabel
 • Batterij snel leeg

Bestel bij Bol.com

#5 Nomestic® CO2 Meter & Hygrometer

Waardes 24/7 te volgen via handige app


De Nomestic® luchtkwaliteitsmeter houdt te allen tijde het binnenklimaat in de gaten. Je zult 24/7 up-to-date resultaten kunnen bekijken via het beeldscherm. Zo ben je altijd verzekerd van een goede luchtkwaliteit in huis. Door middel van de NDIR-sensor worden er accurate metingen gedaan. Zo kan je altijd zorgeloos in je woonkamer zitten.


Nomestic Wifi CO2 Meter

Redenen om te kopen

 • Duidelijke display en mooi design
 • Nauwkeurige CO2 meting door de ingebouwde NDIR sensor
 • Met thermometer & luchtvochtigheidsmeter
 • Batterij snel leeg

Bestel bij Bol.com

#6 Rovary RV40B

ISO Gecertificeerd & CE gekeurd


Als alternatief voor de RV2000P kan je ook kiezen voor de Rovary RV40B. Deze variant is iets duurder, maar ziet er ook iets moderner uit. Ook dit apparaatje is ISO gecertificeerd en gekeurd. Via de accurate sensor blijf je altijd op de hoogte van de CO2-waardes in huis of in een klaslokaal. Het model is draagbaar en je kunt het bijvoorbeeld ook boven op een kast zetten. Er zit namelijk een standaard onder.


CO2 Meter

Redenen om te kopen

 • ISO Gecertificeerd & CE gekeurd
 • Snelle en makkelijke installatie
 • Meet ook de luchtvochtigheid en temperatuur
 • Langere accuduur
 • Touchscreen & kleurscherm
 • Hoge prijs
 • Klachten van gebruikers over onnauwkeurige meting

Niet leverbaar

Bestel bij Bol.com

#7 G2B® CO2 Meter met App

8 metingen in 1 – Meest luxe model


De CO2 meter van G2B is ook bijzonder handig. Deze beschikt over een NDIR-sensor en een fijnstofmeter. Maar liefst 8 verschillende metingen in 1, namelijk: CO2, luchtvochtigheid, temperatuur, fijnstof (PM2.5/PM1.0/PM10), formaldehyde, & TVOC. Daarnaast kan je de resultaten bekijken via een app op je telefoon. Je hoeft dus niet naar het scherm toe te lopen om de waarden te bekijken. De app is overigens helemaal gratis en kan je downloaden op zowel je Android-smartphone als een iPhone.


G2B

Redenen om te kopen

 • Nauwkeurige meting
 • 8 metingen in 1 apparaat
 • Goed gewaarde app
 • Compact en stevig materiaal
 • Prijzige meter

Bestel bij Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een CO2 meter in huis?

Als je een CO2 meter wilt aanschaffen is het belangrijk dat je let op een aantal zaken. Zo is het raadzaam om te letten op het type sensor, de resolutie en de meetfout. Een goede sensor geeft nauwkeurig aan wat de CO2-concentratie is.

Goede meters kunnen bovendien gekalibreerd worden. De sensor veroudert op den duur waardoor er ‘drift’ op kan treden. Kalibratie is dan nodig om vooralsnog goede waarden aan te kunnen geven. Hierbij heb je keuze uit ABC-kalibratie of ijkgaskalibratie.

De meters die wij vermelden in dit artikel beschikken allemaal over kwalitatieve sensoren. Als je kiest voor goedkopere modellen is de kans groot dat deze minder nauwkeurig zijn. Daarom is het advies om te kiezen voor een van de zes modellen uit dit artikel.

CO2 meter voor op kantoor of in school

Een CO2 meter is verplicht in scholen. Elk klaslokaal moet voorzien van ten minste een meter. De Rijksoverheid is in 2022 gestart met een campagne om de ventilatie op scholen aan te pakken. Ook op kantoren worden deze apparaatjes steeds vaker geïnstalleerd. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: als het personeel in een goede luchtkwaliteit werkt zorgt dat ook voor een verhoogde productiviteit. Daarom raden wij dit ook absoluut aan in kantoren.

Beste CO2 meters in een overzicht

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de CO2 meter? Hieronder volgt een overzicht van onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag óf het antwoord hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Hoeveel kost een goede CO2 meter?

Een goede CO2 meter zoals de Rovary CO2 Meter kost gemiddeld zo’n 100 euro. Er zijn echter varianten die duurder zijn, maar ook zijn ook goedkopere varianten. Maak een goede vergelijking tussen de zes CO2 meters uit dit artikel en wees niet bang om wat extra uit te geven voor extra functionaliteiten.

Waar plaats je het beste een CO2 meter?

CO2 meters kunnen op verschillende plekken worden geïnstalleerd. Het is wel belangrijk dat dit niet geplaatst wordt naast een raam, een deur of naast een ventilatiesysteem. Wel kan je het systeem ophangen aan de muur of kan het op een kast worden geplaatst (afhankelijk van het systeem).

Wat is een luchtkwaliteitsmeter?

Met behulp van een luchtkwaliteitsmeter meet je de kwaliteit van de lucht in jouw huis. Hiermee kan je niet alleen CO2 meten, maar ook fijnstof en luchtvochtigheid. Verschillende modellen zijn voorzien van een app, waardoor je te allen tijde op de hoogte bent van de luchtkwaliteit in jouw woning.

Conclusie

Een slechte luchtkwaliteit kan zorgen voor verschillende fysieke problemen. Als je een CO2 meter aanschaft weet je altijd wanneer de luchtkwaliteit minder goed is. Je kunt er dan ook direct actie op ondernemen. Gelukkig kan je al voor enkele tientjes een goede meter in huis halen. Wat ons betreft is dat dan ook zeker het overwegen waard.

Bronnen

1. https://www.healthline.com/health-news/even-lower-levels-of-air-pollution-can-shorten-your-life
2. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/02/03/gezamenlijk-actieplan-voor-snelle-verbetering-van-ventilatie-op-scholen

Andere (nuttige) apparaten

We schrijven reviews over diverse handige die bijdragen aan een optimaal wooncomfort. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je ook blij mee maken met de volgende artikelen: