Beste elektrische deken (2024 Koopgids 🥇)

Een elektrische deken kan erg fijn zijn. Je wordt lekker snel warm en veel mensen slapen hierdoor beter. Je ontspant beter en je hoeft de verwarming ook niet langer aan te zetten in de slaapkamer, want je ligt namelijk al onder een warme deken. In dit artikel lees je meer over de elektrische deken én kan je onze top 5 bekijken. Dit zijn aanbevolen dekens, welke goed beoordeeld en uitgebreid getest zijn.

Top 5 beste elektrische dekens overzichtelijk op een rij

Wil je direct weten wat de beste elektrische deken is om te kopen? Dan vind je hieronder onze top 5 op een rij.

ProductPrijsAwardAfmetingWarmtestanden
Inventum elektrische onderdeken #1 Inventum HN13648,95Beste elektrische deken voor een lage prijs150 x 80 cm 3
Stoov warmtedeken #2 Stoov Big Hug129,95Beste elektrische deken van 2022135 x 45 cm 3
Elektrische deken #3 Inventum HN197V65,00Meeste uitgebreide warmtedeken160 x 80 cm 9
Inventum HN236I #4 Inventum HN236I68,95Beste elektrische deken voor 2 personen150 x 80 cm 3
Medisana HU A63#5 Medisana HU A6320,99Goedkoopste elektrische deken150 x 80 cm 2

Wat is een elektrische deken?

Vind jij het heerlijk om in een voorverwarmd bed te slapen, ben je klaar met werken en wil je lekker thuis genieten op de bank, in de tuin of zelfs op je balkon? Een elektrische deken kan dan de uitkomst bieden.

Beste elektrische deken, in detail

Inventum elektrische onderdeken

150x80cm

1 persoon

3 warmtestanden

Koop bij Bol.com ➜

#1 Inventum HN136 – Beste elektrische deken 2024

De beste elektrische deken is de Inventum HN136. Deze éénpersoons elektrische deken is relatief goedkoop en toch van uitstekende kwaliteit. De elektrische deken is 100% veilig dankzij de oververhittingsbeveiliging en de automatische uitschakeling na 180 minuten. Via de afstandsbediening stel je gemakkelijk de warmtestanden in. En het bedieningsdeel is afneembaar waardoor de deken geschikt is voor handwas. Nadeel is dat de verwarmingsdeken geen timer heeft. 

Redenen om te kopen

 • Goede prijs-kwaliteit
 • Veilig te gebruiken door oververhittingsbeveiliging
 • Geschikt voor handwas

Redenen om niet te kopen

 • Geen timer aanwezig
Stoov warmtedeken

135x45cm

1 persoon

3 warmtestanden

€ 129,95

Koop bij Stoov ➜

#2 Stoov Big Hug – Beste kwaliteit elektrische deken

De warmtedeken van het Nederlandse bedrijf Stoov vinden wij de beste elektrische deken olie op de markt als je puur kijkt naar de kwaliteit. Stoov maakt duurzame en comfortabele warmtedekens en dit merk wordt uitstekend beoordeeld. 

De populaire dekens van Stoov hebben een handig formaat. Heerlijk voor in bed, op de bank of zelfs achter je bureautafel. Dit maakt de warmtedekens ook ideaal om te gebruiken tijdens het thuiswerken. 

Een bijkomend voordeel is dat Stoov fabriceert volgens de ISO norm. Hiermee voldoen ze als een van de weinige aanbieders aan de eisen van de internationale norm van kwaliteitsmanagement. Hierdoor is de kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd. Een veelgehoord nadeel is de hoge prijs dat Stoov hanteert voor haar producten. 

Redenen om te kopen

 • Uitstekende kwaliteit
 • Veilig in gebruik door oververhittingsbeveiliging
 • Buitenhoes eenvoudig schoon te maken
 • Hoge beoordeling op Trustpilot
 • 60 dagen retourrecht

Redenen om niet te kopen

 • Hoge prijs
Elektrische deken

130x75cm

1 persoon

9 warmtestanden

Koop bij Bol.com ➜

#3 Inventum HN197V – De warmtedeken met veel comfort

Deze deken heeft maar liefst 9 warmtestanden en is verdeeld in twee zones: een lichaamsgedeelte en een voetengedeelte. Per zone kun je eenvoudig een warmtestand kiezen. Ook is de deken voorzien van een antibacteriële coating.  Nadeel is de relatief hoge prijs.

Redenen om te kopen

 • 9 warmtestanden
 • Antibacteriële coating.
 • Geschikt voor de wasmachine

Redenen om niet te kopen

 • Hoge prijs
Inventum HN236I

150x150cm

2 personen

3 warmtestanden

68,95

Koop bij Bol.com ➜

#4 Inventum HN236I – Beste elektrische deken voor 2 personen

Deze tweepersoons warmtedeken van Inventum is voorzien is van een extra warme voetenzone. Verder kan je met 2 schakelaars in totaal 3 warmtestanden kiezen. Met deze 2 schakelaars is de warmte aan beide kanten van het bed apart te regelen. Wel duurt het circa 45 minuten voordat de deken volledig is opgewarmd.

Redenen om te kopen

 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • 2 aparte schakelaars
 • Geschikt voor wasmachine

Redenen om niet te kopen

 • Warmt relatief langzaam op
Medisana HU A63

150x80cm

1 persoon

2 warmtestanden

Koop bij Bol.com ➜

#5 Medisana HU A63 – Beste goedkoopste elektrische deken

Deze éénpersoons warmtedeken is relatief goedkoop en toch van uitstekende kwaliteit. De elektrische deken is 100% veilig dankzij de oververhittingsbeveiliging en de automatische uitschakeling na 180 minuten. Via de afstandsbediening stel je gemakkelijk de warmtestanden in. En het bedieningsdeel is afneembaar waardoor de deken geschikt is voor handwas. Nadeel is dat de verwarmingsdeken geen timer heeft. 

Redenen om te kopen

 • Goede prijs-kwaliteit
 • Veilig te gebruiken door oververhittingsbeveiliging
 • Geschikt voor handwas

Redenen om niet te kopen

 • Geen timer aanwezig
 • Maar 2 warmtestanden

Wat zijn de voordelen van een elektrische deken?

Een elektrische deken biedt talloze voordelen. Zo slaap je er vaak beter door, maar kan je er ook energie mee besparen. Hieronder volgt een overzicht met de voordelen.

 • Verbetert de slaapkwaliteit

  Slapen in de wintermaanden kan lastig zijn. Koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je wakker blijft liggen. Door de warmte van een elektrische deken kan je gemakkelijker in slaap vallen en hoef je je geen zorgen te maken dat je wakker wordt van de kou. De warmtedeken zorgt ervoor dat je beddengoed verwarmd wordt, waardoor je niet langer op een koud matras hoeft te liggen. Dit gebeurt door middel van elektrische verwarmingsdraden. 

  Een elektrische deken is bovendien ook goedkoper in gebruik dan wanneer je de kachel aanzet in je slaapkamer.

 • Veilig in gebruik

  Een elektrische deken is veilig in gebruik. Bij de nieuwere modellen wordt gebruikgemaakt van laagspanningsbedrading. Daarmee zijn deze veilig in gebruik. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de handleiding goed doorleest. Wil je kiezen voor een veilige deken? Kies dan uit een de modellen uit onze top 5 en vermijd tweedehands dekens.

 • Werkt pijnstillend

  Heb je soms last van je gewrichten en/of spieren? Dan kan een elektrische deken erg ontspannend werken. Het verlicht de pijn omdat het werkt als een warm kompres. De warmte die wordt gegenereerd vermindert de spanning in je spieren. Het is natuurlijk geen vervanging voor fysiotherapie, maar je zult wel merken dat je minder pijn hebt. Ben je op zoek naar een slaapmiddel dat ook ontstekingsremmend werkt dan is CBD olie een aanrader. 

 • Vermindert huisstofmijt

  Bedden zijn dé broedplaats voor huisstofmijt. Huisstofmijt houdt namelijk van vocht, transpiratiecellen en dode huidcellen. Jouw bed is daarom een aantrekkelijke plek. Uit onderzoek van het elektrisch dekeninstituut is gebleken dat elektrische dekens het aantal mijten met 50% vermindert. Ben je gevoelig voor huisstofmijt? Dan kan dit dus een uitkomst bieden.

Welke kant boven bij elektrische deken?

Over het algemeen maakt het niet uit welke kant je boven legt. Doe dus vooral wat jou uitkomt. Zit je stopcontact aan de linkerkant van je bed? Leg het dan zo neer dat je gemakkelijk bij het stopcontact kunt. Controleer voor de zekerheid wel even de handleiding.

Veilig gebruik van een warmtedeken

De nieuwere dekens zijn vrijwel allemaal beveiligd met een thermisch beveiligingssysteem. Dat zorgt ervoor dat de dekens automatisch uitgeschakeld worden bij foutief gebruik. Ook wanneer er een draadbreuk voorkomt zullen de dekens automatisch worden uitgeschakeld. Daarmee is het dus erg veilig. Het is natuurlijk wel te allen tijde belangrijk dat je, voor gebruik, de handleiding leest zodat je weet hoe je dit veilig gebruikt.

Hoe lang duurt het voordat een elektrische deken warm is?

De meeste elektrische dekens zijn binnen een half uurtje op temperatuur. Wil je graag om 23.00 uur in bed liggen? Zorg er dan voor dat je je deken alvast aanzet om 22.30 uur. Je bent er dan van verzekerd dat je in een warm bed terecht komt. Wel zo prettig.

De 5 beste elektrische dekens in een oogopslag

#1 Inventum HN135 – Deze warmtedeken biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding.
#2 Stoov – Dit is de beste allround elektrische deken, met oog voor design.
#3 Inventum HN197V – Dit product biedt hoge kwaliteit. 
#4 Inventum HN236I – Deze warmtedeken is het beste voor 2 personen.
#5 Medisana HU A63 – Dit is de goedkoopste elektrische deken op de markt.

Conclusie

Een elektrische deken biedt verscheidene voordelen en het is ook nog eens betaalbaar. Bovendien zijn de nieuwe varianten allemaal veilig te gebruiken. Het is, wat ons betreft, dus zeker een aanrader. Zorg ervoor dat je kiest voor een van de aanbieders uit onze top 5. Je bent er dan verzekerd dat je een goede aanschaft. Heb je nog vragen over deze dekens? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Waar koop je een elektrische deken?

Ben je overtuigd en wil je er graag een goede elektrische deken kopen? Dan raden wij de elektrische deken van onze favoriet Inventum aan.

Wat kost een elektrische deken aan stroom?

Een elektrische deken verbruikt gemiddeld zo’n 50 tot 60 watt per uur. De kosten zijn afhankelijk van hoe vaak je je deken gebruikt. Je zult het waarschijnlijk alleen gedurende wintermaanden gebruiken. Het gemiddelde energieverbruik komt dan uit op zo’n 30 kWh per jaar. Dat is op jaarbasis tussen de 7 en 15 euro. De exacte kosten zijn weer afhankelijk van je energietarieven en of je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt.

Is een elektrische deken goed voor spieren?

Je zult merken dat de warmte goed is voor je spieren. Je zult daarmee ook minder last hebben van problemen zoals pijn, spierpijn, krampen en stijfheid. Heb je vaak last van je spieren en gewrichten? Dan kan een elektrische deken en een massage gun de uitkomst bieden.