Hygrometer kopen – 3x beste getest 2024

Met behulp van een hygrometer kan je vocht meten in onder andere je slaapkamer, badkamer, woonkamer, maar ook in de kelder. Zodoende kan je de vochtigheidsgraad vaststellen. Je meet hierbij de relatieve vochtigheidsgraad. Op basis van deze waardes weet je of je actie moet ondernemen voor een beter binnenklimaat. Wil je graag een hygrometer aanschaffen? In dit artikel lees je over de drie best geteste hygrometers van 2024.

De 3 beste hygrometers in een overzicht

Alles over de hygrometer

Een hygrometer is een instrument wat wordt gebruikt om de hoeveelheid vocht in een ruimte te meten. Je kunt hiermee meten of er ruimten in je huis te weinig of juist te veel vocht bevatten. Op basis van deze waardes kan je vervolgens maatregelen nemen. Er is zowel een analoge als een digitale hygrometer beschikbaar. Enkele varianten beschikken ook over een logfunctie, waarmee meetreeksen kunnen worden vastgelegd.

Dagelijks komt er op allerlei manieren vocht in huis. Alles wat in het huis leeft, produceert ook vocht. Dat wordt dus niet alleen door wij als mensen gedaan, maar ook bijvoorbeeld door huisdieren en door planten. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor je gezondheid. Bij een te lage vochtigheidsgraad kan je last krijgen van droge en geïrriteerde ogen. Bij een te hoge luchtvochtigheidsgraad kan je last krijgen van verkoudheid en eczeem. Bovendien kunnen er schimmels ontstaan, zoals te lezen in het uitgebreide onderzoek van Science Direct te lezen is. Meten is weten, dus een hygrometer kopen is zeker een goed idee.

De drie beste hygrometers

Wil je graag een hygrometer kopen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief model. Je wilt natuurlijk geen aanschaf doen waar je later spijt van krijgt. Hieronder volgt daarom de top 3 beste geteste hygrometers van 2024.

Meest gekocht

Beste hygrometer – Rovary CO2 meter & Hygrometer

De Rovary CO2 meter & Hygrometer is wat ons betreft de beste hygrometer van dit moment. Met behulp van dit apparaat weet je altijd wanneer je moet ventileren. Het betreft een draagbare variant, waarbij je in een oogopslag kunt zien hoe het CO2-gehalte en de luchtvochtigheid is. Ook kan je de temperatuur inzien. Er wordt gebruik gemaakt van een accu, waardoor je het apparaatje kunt verplaatsen in huis. Zo hoef je niet voor iedere ruimte in huis een aparte meter te kopen. Het apparaat ziet er mooi uit en is gemaakt van kwalitatief materiaal. Op bol.com wordt het apparaat beoordeeld met een 4.6 uit 5 sterren op basis van meer dan 60 reviews.


Hygrometer

Redenen om te kopen

  • Uitstekende prijs/kwaliteit
  • ISO Gecertificeerd & CE gekeurd
  • Meet ook de luchtvochtigheid en temperatuur

Bestel bij Bol.com

De slimste hygrometer met app – Nomestic® Wifi

De hygrometer met app – Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor binnen is een prachtig alternatief voor het bovenstaande model. Ook hiermee kan je de CO2-waardes, luchtvochtigheid en temperatuur mee meten. Deze nieuwe variant beschikt bovendien over Wi-Fi en een smart app. Je kunt dus op afstand zien welke waardes er zijn, op ieder moment van de dag op je smartphone.

Het design van het apparaatje is erg fraai en de hygrometer kalibreert uit zichzelf. Ook dat hoef je dus niet (meer) handmatig te doen. De NDIR-sensor zorgt voor nauwkeurige metingen. Net als bovenstaand model is deze meter ook draadloos, waardoor je deze ook in verschillende ruimtes kunt gebruiken. Dit apparaat scoort een 4.5 uit 5 sterren op basis van meer dan 150 reviews.


Nomestic Wifi CO2 Meter

Redenen om te kopen

  • Duidelijke display en mooi design
  • Slim apparaat met handige app
  • Batterij redelijk snel leeg

Bestel bij Bol.com

Beste goedkope keuze – Datoza Thermo Hygrometer

Heb je niet al te veel budget voor de aanschaf van een hygrometer? Dan kan je dit voordelige model kopen. Ondanks de goedkope aanschafprijs, wordt het apparaatje erg goed beoordeeld door klanten. Het apparaat scoort namelijk een 4.8 uit 5 sterren op basis van meer dan 110 reviews. Het display van de Datoza Thermo Hygrometer is erg simpel: het laat de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad zien. Verder is het apparaatje bijzonder klein en draagbaar. Je kunt het dus gebruiken in meerdere ruimtes in huis.

Je kunt het apparaatje op tafel neerzetten, maar je kunt de hygrometer ook aan de muur bevestigen. Deze variant maakt gebruik van AAA-batterijen, welke lang meegaan. Je kunt tot wel 24 maanden gebruikmaken van het apparaat zonder de batterijen te vervangen.


Hygrometer

Redenen om te kopen

  • Beste koop van 2024
  • Compact apparaat: doet wat het moet doen
  • Duidelijke display

Bestel bij Bol.com

Luchtbevochtiger met hygrometer

Als je een hygrometer wilt kopen, kan je ook kiezen voor een luchtbevochtiger met hygrometer. Het apparaat zal de waarden niet alleen meten, maar zal ook direct aan de slag gaan met de juiste vochtigheidsgraad. Meet het apparaat te hoge (of te lage) waardes? Dan kan het apparaat deze direct corrigeren. Deze apparaten zijn vanzelfsprekend wel een stukje groter dan de kleine hygrometers uit onze top 3. Je hebt er echter helemaal geen omkijken meer naar. Alles wordt helemaal voor je geregeld.

Reviews van klanten

Niet alleen wij zijn tevreden over de bovenstaande modellen. Ook klanten die dit al eerder aangeschaft hebben, hebben positieve reviews geschreven op bol.com. Je kunt op de verschillende links klikken om de échte reviews van klanten te bekijken. Per product vind je zodoende een handig overzicht met de plus- en minpunten per hygrometer.

Conclusie

Jouw gezondheid is je grootste goed. Daarom is het belangrijk om hiermee bezig te zijn. Een goede luchtvochtigheidsgraad in je woning is erg belangrijk. Hiermee voorkom je geïrriteerde ogen, benauwdheid, verkoudheid en meer. Met behulp van hygrometers kan je snel en gemakkelijk de waardes in je huis meten. Bekijk de beste geteste hygrometers van dit moment en schaf vandaag nog eentje aan voor een optimaal binnenklimaat.

Bronnen

  1. Sciense Direct: Indoor air humidity, air quality, and health – An overview 

Andere (nuttige) apparaten

We schrijven reviews over diverse handige die bijdragen aan een optimaal wooncomfort. Heb je wat aan dit artikel gehad, dan gaan we je ook blij mee maken met de volgende artikelen:

Wat is een hygrometer?

Een hygrometer is een apparaat dat de relatieve luchtvochtigheid (uitgedrukt in percentages) meet in een ruimte, zoals je woonkamer.

Waar hebben jullie de hygrometers op beoordeeld?

Een hygrometer kopen is geen dagelijkse taak voor de meeste mensen. De verschillende hygrometers zijn allemaal beoordeeld op verschillende punten, waaronder certificaten, keuringen, welke waarden het allemaal meet, hoe de accuduur is, wat de prijs is, hoe het design eruitziet en of de hygrometer automatisch kalibreert. Daarnaast hebben wij ook gekeken hoe klanten deze meters beoordelen .Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!