Beste Ledikant 2024

Je pasgeborene brengt zijn of haar meeste tijd slapend door. Daarom is het belangrijk dat je een comfortabel bedje aanschaft. Je kunt kiezen voor een ledikant. Deze moet niet alleen comfortabel zijn, maar moet ook leuk staan in de babykamer. Wat is het beste ledikant van 2024? In dit artikel lees je daar meer over.

Wat is een ledikant?

Een ledikant is een volwaardig bedje voor je baby. Je pasgeborene kan hier vanaf de geboorte direct in slapen. Het is raadzaam om een ledikantje de eerste vier tot zes maanden in de eigen slaapkamer te plaatsen. Een kind slaapt altijd het veiligste in zijn of haar eigen bed.

Het beste ledikant kopen

Wil je graag het beste ledikant van 2024  aanschaffen? In de onderstaande sub paragrafen tref je een overzicht van de beste ledikantjes van dit moment.

Beste meegroei ledikant

Bestel bij Bol.com

1. Beste meegroei ledikant – Petite Amélie peuterbed

Wil je er zeker van zijn dat je een ledikantje bestelt die jarenlang meegaat? Dan kan je kiezen voor het Petite Amélie Peuterbed. Dit juniorbed beschikt over een uitvalhekje, dus is daarmee geschikt voor de allerkleinsten. Het bed is echter 70×140 cm groot, dus deze kan echt nog bijzonder lang mee. Er zit dan ook geen baby matras in, maar een volwaardig eenpersoonsmatras.

Voordelen en nadelen Petite Amélie peuterbed

 • Ideaal voor overgang ledikant naar peuterbed
 • Te gebruiken als kinderbed tot ongeveer 6e verjaardag
 • Stijlvol design
 • Inclusief matras
Europe Baby Ralph II Babybed

€ 139,99

Bestel bij Babypark

2. Beste ledikant van 2023 –  Europe Baby Ralph II

Het beste ledikant van 2023 is de Europe Baby Ralph II Babybed. Deze is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en is bovendien betaalbaar. Dit model voldoet aan de strenge Europese veiligheidsnormen en staat ongetwijfeld erg mooi in de babykamer.

Voordelen en nadelen Europe Baby Ralph II

 • Verstelbare bodem (3 hoogtes)
 • Gemaakt van hoogwaardig MDF materiaal
 • In hoogte verstelbaar
Beste houten ledikant

Bestel bij Bol.com

3. Beste houten ledikant

Vind jij een houten ledikant het mooiste wat er is? De Prénatal Basis Ledikant vinden wij de beste houden ledikant en is verkrijgbaar in verschillende houtkleuren en voorziet je kindje van een goede nachtrust. Dit babybed is gemaakt van MDF, wat inhoudt dat het van goede kwaliteit is. Daarnaast voldoet dit model van Prénatal aan alle Europese veiligheidsnormen.

Voordelen en nadelen Prénatal Basis Ledikant

 • Uitstekende koop
 • Hoogwaardige afwerking
 • Geleverd exclusief matras
Kidsmill Sem Nautic Babybed

€ 399,99

Bestel bij Babypark

4. Meest gekozen ledikant – Kidsmill Sem Nautic

De Kidsmill Sem Nautic Babybed is een van de populairste ledikantjes van dit moment. Er zijn ook handige lades toegevoegd, waar je bijvoorbeeld luiers in kunt stoppen. Dit babybed is uiteraard voorzien van alle Europese veiligheidseisen op het gebied van ledikantjes.

Voordelen en nadelen Kidsmill

 • Populaire ledikant van Kidsmill
 • Inclusief handige lades
 • Hoge prijs
Beste ledikant

Bestel bij Bol.com

5. MamaLoes Ledikant

De Ledikant Demi van Mamaloes is een stijlvol vormgegeven ledikantje en is gemaakt van stevig materiaal. De Demi is gemaakt volgens de Europese veiligheidsnormen en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Tot slot is dit babybed ook nog eens betaalbaar.

Voordelen en nadelen MamaLoes Ledikant

 • Voordelig geprijsd
 • Stijlvol 
Overgang van wieg naar le

Bestel bij Bol.com

6. Beste Bopita ledikant

Het ledikant van Bopita ziet er ontzettend stoer uit. Het model heet ‘My First House’. Het is dan ook een babybed met een dakframe. Deze staat ontzettend leuk in de babykamer en is wat ons betreft een absolute aanrader.

Voordelen en nadelen Bopita ledikant

 • Stoer design
 • 5 garantie
 • Ruim 2 weken levertijd 
Cabino Combibed

Bestel bij Bol.com

7. Cabino Combibed / Ledikant

Het laatste ledikant uit onze top 7 is het babybed van Cabino. Deze is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en is voorzien van verschillende kastjes. Dat is onder andere handig voor kleding en luiers. De bodem is in hoogte verstelbaar en het is gemakkelijk te installeren.

Voordelen en nadelen Cabino Combibed

 • Verstelbare bodem
 • Diverse handige kastjes
 • Prijzig

Waar moet je op letten als je een ledikant koopt?

Een ledikantje kopen is geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het van groot belang dat je een gedegen onderzoekje doet. Zo is het raadzaam om te letten op onder andere de afmetingen, het materiaal en of deze in hoogte verstelbaar is. In de onderstaande sub paragrafen lees je daar meer over.

Afmetingen van het babybedje

De afmetingen het babybedje spelen een belangrijke rol. Wil je een compact ledikantje? Dan zal je er ongeveer 2,5 jaar mee kunnen doen. Als je echter kiest voor een ‘meegroeimodel’, kan je er tot wel vijf jaar mee doen.

Verstelbare hoogtes

Het is uitermate handig als een ledikant verstelbare hoogtes heeft. Naar mate je kindje groter wordt kan je het ledikantje lager instellen. In de eerste maanden kan je deze lekker hoog houden, omdat je kindje zichzelf toch nog niet omhoog kan trekken. Je hoeft dan ook niet zo te bukken als je je baby erin legt.

Matras

Een goed matras is uitermate belangrijk. Enkele ledikantjes worden geleverd mét matras, maar dat geldt niet voor ieder merk. Daarom is het belangrijk dat je hierop let.

Materiaal

Je hebt keuze uit verschillende materiaalsoorten. Zo kan je kiezen voor een houten variant, maar ook voor een spaanplaat of kunststof.

Bodem

Vanzelfsprekend moet de bodem van goede kwaliteit zijn. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een van de varianten uit onze top 7. Deze voldoen namelijk allemaal aan de Europese veiligheidseisen.

Je ledikant bekleden

Als je een ledikant aanschaft zal je deze uiteraard ook moeten bekleden. Zo heb je onder andere een babymatras, matrastopper en hoeslaken nodig.

Babymatras voor je ledikant

Er zijn speciale matrasjes voor ledikantjes. De vuistregel is dat deze matrassen minimaal acht centimeter dik moeten zijn. Ook moet het goed ondersteunen en ventileren. Bespaar hier dus niet op én kies voor een kwalitatief matras.

AeroSleep® hoeslaken

De AeroSleep® hoeslaken is een absolute aanrader. Dit zorgt voor een verbeterde warmteregulatie en vochtabsorptie. De warmte wordt direct afgevoerd en het vocht verdwijnt snel.

Topper

Je kunt ook kiezen voor een topper of matrasbeschermer in het ledikant. Deze zorgt voor extra comfort. Je baby slaapt ontzettend veel, dus het is wel zo fijn als hij of zij comfortabel ligt.

AeroSleep matras + matrasbeschermer

AeroSleep matras

Koop nu

AeroSleep hoeslaken

Aerosleep hoeslaken

Koop nu

AeroSleep topper

Aerosleep matrasbeschermer

Koop nu

Veelgestelde vragen

Tot hoe lang een ledikant gebruiken?

Doorgaans is een ledikant geschikt tot de leeftijd van 2,5 jaar. Echter kan het voorkomen dat je kindje al eerder toe is aan een groter (peuter)bed.

Wat is een meegroei ledikant?

Een meegroei ledikant is een babybed met de afmeting 70×140 centimeter. Deze zijn dus groter dan een standaard ledikantje en gaan dan ook langer mee.

Is een wieg gevaarlijk?

Een wieg is een veilige slaapplek voor baby’s tot maximaal drie tot zes maanden. Wel is het raadzaam om de handleiding goed door te nemen. Als je baby erg bewegelijk is, is een ledikantje een betere optie.

Samengevat

Een ledikant is het meeste veilige babybed voor je kindje. Daarom is het ook absoluut een aanrader om er eentje aan te schaffen. Je kunt er ook lang gebruiken van maken tot je kindje ongeveer 2,5 a 3 jaar oud is. Bekijk onze top 7 voor de populairste ledikantjes van dit moment, welke allemaal voldoen aan de Europese veiligheidsnormen!

💬 Tip. Heeft je peuter moeite met slapen? Lees dan ons artikel Bedtijd peuter 2 tot 4 jaar voor de beste tips.