5 Beste Slaap Oordoppen om beter te Slapen (2024)

Veel mensen hebben moeite met slapen vanwege omgevingsgeluiden. Dat is gelukkig iets dat je gemakkelijk kunt oplossen. Hiervoor kan je namelijk slaap oordoppen overwegen. Deze oordopjes onderdrukken de nachtelijke geluiden, maar je wordt wél wakker als er bijvoorbeeld een baby huilt. In dit artikel lees je meer over de 5 beste slaap oordoppen om zodoende beter te kunnen slapen.

Hoe we de beste oordopjes hebben gekozen om te slapen

Als je slaap oordoppen wilt kopen heb je keuze uit talloze verschillende varianten. Toch zijn er bepaalde oordopjes minder effectief dan anderen. Om ervoor te zorgen dat jij alleen de beste slaap oordoppen in huis haalt hebben wij deze uitgebreid voor je getest.

Top 5 oordopjes in een overzicht

Beste allround slaap oordopjes Meest comfortabeleMeest professionele slaap oordopjesBeste goedkope keuzeBeste Alpine oordoppen
Oordopjes slapenMr. panache oordopjesBose Sleepbuds IIGoedkoopste oordopjesAlpine SleepSoft
NaamSleepcoreMr PanacheBoseGet PluggedSleepcore
Aantal stuks1141147
dB2534502727
OpbergdoosjeJa 2xJa 2xJa 1xJa met opladerJa 1x
MateriaalSiliconenSiliconenSiliconenFoamKunststof
Beoordeling8,7
8,78,08,78,8
Prijs€ 9,95€ 11,95€ 245,00€ 5,09€ 10,09
Check laagste prijsCheck laagste prijsCheck laagste prijsCheck laagste prijsCheck laagste prijs

Prijs update: 15 mei 2023

De voordelen van goede slaap oordoppen

Er zijn talloze voordelen van slaap oordopjes. Naast een goed matras en kussen, kunnen slaap oordopjes tegen snurken een goede toevoeging zijn voor een goede nachtrust. Je zult dus geen last meer hebben van een snurkende partner of langsrijdende auto’s. Het geeft bovendien geen afgesloten gevoel en het steekt niet in je oor.

Beste slaapoordoppen van 2024

Ben je benieuwd naar de beste slaap oordoppen? Bekijk dan de onderstaande top 5. Deze is met veel zorg samengesteld.

Oordoppen SleepCore® – 14x Slaap Oordopjes

Beste allround oordopjes om te slapen


Wil je graag kiezen voor de beste allround oordopjes om mee te slapen? Dan zijn de oordoppen van SleepCore zeker een aanrader. Er zitten maar liefst twaalf stuks in de verpakking en het kan tot 27dB geluid dempen. Dat is dus ideaal als je naast een snurkende partner ligt. Daarnaast kan je deze oordopjes ook gebruiken als je gaat zwemmen en je geen water in je oor wilt krijgen. Ook gedurende feestjes kan je deze oordopjes in doen of je kunt het in het vliegtuig gebruiken. Multifunctioneel én allround dus.


Oordopjes slapen

Redenen om te kopen

 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Makkelijk in te brengen
 • Zitten heel comfortabel
 • Ook ideaal voor zijslapers
 • Wisselende gebruikerservaringen over de geluidsdichtheid

Bestel bij Bol.com

MR. PANACHE 14x Slaap Oordopjes

Meest comfortabele slaapoordoppen


Tot slot kan je ook nog kiezen voor de meest comfortabele slaapoordoppen. Dat zijn de slaap oordopjes van Mr Panache. Deze siliconen variant is uitermate comfortabel en is geschikt voor dagelijks gebruik. Je krijgt ook nog eens twee opbergbakjes bij deze set, dus je zult altijd een paar oordopjes paraat hebben. Je kunt deze oordopjes niet alleen gebruiken tijdens het slapen, maar ook op feestjes, tijdens het zwemmen of tijdens een vliegreis.


Mr. panache oordopjes

Redenen om te kopen

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Multifunctioneel
 • Comfortabele silliconen dopjes
 • Zijn wat plakkerig

Bestel bij Bol.com

#3 Bose Sleepbuds II

Meest professionele slaap oordopjes


Wil je graag kiezen voor professionele oordopjes? Dan kan je kiezen voor de Sleepbuds II van Bose. Het bedrag is wel vele malen hoger dan de twee bovenstaande varianten, maar de variant van Bose biedt ook veel meer. Zo kan je bijvoorbeeld ook ontspannende geluiden afspelen en is er een app beschikbaar. Het is uiteraard volledig draadloos en het leidt gegarandeerd tot een betere nachtrust. De compacte Sleepbuds II zitten vol innovatie en zijn een absolute aanrader als je nachtrust belangrijk voor je is.


Bose Sleepbuds II

Redenen om te kopen

 • Ontspannende geluidsfragmenten tijdens het slapen
 • Zitten comfortabel
 • Mooi design
 • Ingebouwde wekker
 • Hogere prijsklasse

Bestel bij Bol.com

Get Plugged Sleep Plugs

Beste goedkope keuze


Slaap je vrijwel altijd op je zij en ben je op zoek naar de goedkoopste oordopjes? Dan is het belangrijk dat je geen harde slaap oordoppen hebt. De oordopjes van Get Plugged zijn extra zacht: de zachtste op de markt wel te verstaan! In de verpakking zitten maar liefst 7 paar oordoppen. Het beschermt je tegen snurk- en omgevingsgeluiden.


Goedkoopste oordopjes

Redenen om te kopen

 • Hele zachte oordopjes
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Hard geluid gaat er doorheen

Bestel bij Bol.com

#Alpine SleepSoft

Beste Alpine oordoppen


Je kunt ook kiezen voor de beste Alpine oordoppen. Deze slaap oordoppen dempen snurkgeluiden van partners en het zorgt ervoor dat je minder last hebt van omgevingsgeluiden. Deze variant is comfortabel en herbruikbaar. De Sleepsoft oordopjes van Alpine gaan namelijk zo’n drie tot vier maanden mee (als je er iedere nacht mee slaapt). Daarmee zijn de oordopjes zo’n 100 dagen bruikbaar. Je krijgt ook een Alpine inbrenghuis waar je de oordopjes in kunt bewaren.


Alpine SleepSoft

Redenen om te kopen

 • Prettig in gebruik
 • Handig opbergdoosje
 • Zit niet heel comfortabel voor zijslapers
 • Niet duurzaam, gaan snel kapot

Bestel bij Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van oordopjes slapen?

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende eigenschappen. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor een oordopjes slapen met een zachte pasvorm of kies je voor een variant waar je ook audio bij kunt afspelen? Wil je graag kiezen voor meerdere (goedkopere) oordopjes zodat je deze vaker kunt vervangen of kies je voor een set die tot wel 100 dagen meegaat? Daarnaast kan je ook nog nagaan hoeveel dB geluid het tegengaat.

 • Beste allround oordopjes om te slapen: SleepCore
 • Meest comfortabele slaapoordoppen: Mr Panache
 • Meest professionele oordoppen: Bose
 • Beste goedkope keuze: Get Plugged
 • Beste Alpine oordoppen: Alpine

Goed slapen is belangrijk

Goede slaap is ontzettend belangrijk. Of je nou slaapt op een heerlijk matras of een slaapmat. Zo hebben meerdere (buitenlandse) onderzoeken aangetoond, zoals aangetoond in dit artikel (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3256323/). Toch zijn 63% van de Nederlanders niet tevreden over hun slaapkwaliteit. Zo neemt 80% van de Nederlanders een smartphone mee naar bed en drinkt 66% van de Nederlanders nog cafeïne houdende dranken voordat men op bed gaat. Zo blijkt uit slaaponderzoek van de Hersenstichting, Trimbos-instituut en IKEA dat is uitgevoerd onder 1.228 Nederlanders van 18 jaar en ouder (bron). Mocht je niet goed slapen, kan je hier allerlei acties op ondernemen. Neem de tijd voor je nachtrust en lig niet langer wakker vanwege omgevingsgeluiden. Slaap oordoppen kunnen hierbij helpen.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over slaap oordoppen? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Helpen slaap oordoppen tegen het geluid van gesnurk?

Jazeker. Naast dat het omgevingsgeluiden dempt zorgt het er ook voor dat je eventueel gesnurk van je partner niet langer hoort. Zo krijg je eindelijk weer je belangrijke nachtrust.

Hoe vaak kun je oordopjes gebruiken?

Per fabrikant verschilt het hoelang je de oordopjes kunt gebruiken. Sommige varianten kan je bijvoorbeeld wel 100 dagen gebruiken, terwijl anderen geschikt zijn voor kortere periodes. Het model van Bose kan in principe voor altijd wel mee; totdat het nu eenmaal verouderd is.

Is het veilig om dagelijks te slapen met oordopjes?

Oordopjes zijn niet schadelijk voor het gehoor. Deze komen namelijk niet verder dan het buitenste deel van je gehoorgang. Er zal dus geen schade aangebracht kunnen worden in het inwendige oor. De oordopjes kan je dus veilig dragen.

Hoeveel kosten slaap oordopjes?

De kosten voor slaap oordopjes verschillen sterk per merk. Zo zijn er flink wat goedkopere oordoppen waar je uit kunt kiezen. Deze kosten ongeveer een tientje en je hebt vaak meerdere setjes. De variant van Bose is daarentegen een stukje prijziger, maar biedt ook meer functies. Hier kan je bijvoorbeeld ook audio luisteren.

Hoe maak je oordopjes schoon?

Je kunt hiervoor naar de drogist. Schaf hier een flesje met 70% alcohol aan. Voeg een beetje alcohol op een wattenstaafje of doekje en wrijf hiermee zachtjes over het oortje. Het wattenstaafje mag niet te nat zijn.

Conclusie

Slaap oordopjes kunnen erg handig zijn als je gedurende de nacht niet goed kunt slapen vanwege omgevingsgeluiden. Er zijn verschillende goedkopere varianten waar je uit kunt kiezen. Deze gaan ook nog eens behoorlijk lang mee en worden doorgaans geleverd met een opbergdoosje. Het is veilig om hier iedere dag mee te slapen en je nachtrust is nu eenmaal erg belangrijk. Probeer het daarom gerust eens uit!