Beste voedingskussen van 2024 – Top 5

Wil je graag een voedingskussen kopen? Dan wil je natuurlijk kiezen voor de beste variant. Je wilt eentje die comfortabel aanvoelt, je wilt eentje die van goede kwaliteit is en je wilt natuurlijk dat het kussen veilig is voor zowel jou als je baby. In dit uitgebreide artikel lees je welk model de beste voedingskussen van 2024 is. Ook lees je over de voordelen van dit type kussen en lees je hoe je zo’n kussen nu het beste kunt gebruiken.

De beste voedingskussens vergeleken

Beste voedingskussenBest beoordeeldMeest gekozen merkMeest luxe modelDoomoo
Litollo ZwangerschapskussenBeste zwangerschapskussen Snoozzz voedingskussen Beste voedingskussen Form FixDoomoo Buddy
NaamLitolloEllaSnoozzz voedingskussenForm Fix VoedingskussenDoomoo voedingskussen
Beoordeling9,29,0
8,08,77,6
Formaat280x70 cm180x120 cm185x35 cm185x75 cm180x40 cm
VormU-vormC-vorm of U-vormC-vormC-vormC-vorm
Prijs€ 54,95€ 48,95€ 64,95€ 81,00€ 68,00
Bekijken ➜Bekijken ➜Bekijken ➜Bekijken ➜Bekijken ➜
Laatste update: 17 augustus 2023. Het overzicht is volledig up to date, conform de nieuwste voedingskussens op de markt.

Wat is een voedingskussen precies?

Een voedingskussen is niets anders dan een kussen die je kunt gebruiken wanneer je je baby wilt voeden. Je kunt het gebruiken ter ondersteuning van je arm, maar je kunt er bijvoorbeeld ook op liggen terwijl je je baby voedt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van een voedingskussen het ongemak van de moeder verminderd tijdens het borstvoedingsproces. Het comfort van de moeder neemt namelijk toe wat kwaliteit van de borstvoeding ten goede komt, het zuigvermogen van de baby vergroot en de zuigbehoefte van de baby tevens stimuleert. 

Top 5 voedingskussen van 2024 in detail

Wij tonen uitsluitend de beste voedingskussens op basis van de kwaliteit van het kussen, de betrouwbaarheid van het merk en door het vergelijken van duizenden reviews van klanten. In de volgende paragraaf tref je een overzicht met de beste voedingskussens van dit moment. Deze lijst wordt met enige regelmaat bijgewerkt. 

1. Litollo – Beste voedingskussen van 2024

Het beste U-vormige voedingskussen is van Litollo. De kussens van Litollo worden in Europa als beste verkocht. Dit product staat met stip op nummer 1 en dat is niet zonder reden, deze kussens zijn speciaal ontworpen om tijdens het slapen de perfecte houding aan te kunnen nemen voor een betere nachtrust.


Litollo Zwangerschapskussen

Voor- en nadelen Litollo

 • Erg comfortabel voor in de nacht
 • Groot formaat
 • Wasbare hoes
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Koele ademende katoenen stof
 • Kussen minder goed gevuld 

Bestel bij Bol.com

2. Ella Voedingskussen

Het comfortabele kussen van Ella is als beste beoordeeld op Bol.com. Het is speciaal ontworpen voor een comfortabele en correcte houding. En geeft een fijne ondersteuning aan je lichaam. Dit voedingskussen geeft je ondersteuning aan je gehele lichaam vanaf de hals, de wervelkolom tot aan de heupen. 


Zwangerschapskussen

Voor- en nadelen Ella

 • Beste beoordeeld op Bol.com
 • Perfecte ondersteuning
 • Kussen vormt zich naar je lichaam
 • Ergonomisch ontwerp
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Warm kussen, waardoor minder geschikt voor de zomer

Bestel bij Bol.com

3. Snoozzz voedingskussen – meest gekozen merk

Het multifunctionele Snoozzz voedingskussen wordt veel gekocht. Het kussen kan gebruikt worden als zwangerschapskussen, zijslaapkussen, babykussen, slaapkussen of slaapmaatje. Het kussen zorgt voor de juiste ondersteuning daar waar het nodig is. De vorm, buigzaamheid en zachte vulling zorgt ervoor dat het lichaam zich volledig kan ontspannen en tot rust komt.


Snoozzz voedingskussen

Voor- en nadelen Snoozzz

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Hoes is afneembaar en kan gewassen worden
 • Geruisloze vulling van microbolletjes
 • Inclusief luxe opbergtas
 • Diverse gebruikers hebben aangegeven dat dit kussen snel slap wordt

Bestel bij Bol.com

4. Form Fix Voedingskussen – Meest luxe model

Een heel comfortabele kussen is die van Form Fix. De vulling van het voedingskussen is met lucht gevulde bolletjes waardoor het kussen goede ondersteuning biedt en makkelijk in elke gewenste vorm te gebruiken is. Bijkomend voordeel van deze vulling is dat het tevens zorgt voor een goede temperatuur- en vochtbalans.


Beste voedingskussen Form Fix

Voor- en nadelen Form Fix

 • Uitstekende kwaliteit
 • Stevig maar wel goed vormbaar kussen
 • Groot formaat met 185×75 cm
 • Hoge beoordelingen op Bol.com
 • Weinig keuze in kleur van de hoes
 • Hoge prijs

Bestel bij Bol.com

5. Doomoo voedingskussen

Doomoo is één van de populairste merken op het gebied van voedingskussens. Het meest gekozen product is de Doomoo Buddy. Dit kussen biedt optimaal comfort aan moeders tijdens de borstvoeding en flesvoeding. Het kussen is gevuld met microvezel en kan door zijn vorm en buigzaamheid volledig gevormd worden naar jouw wensen.


Doomoo Buddy

Voor- en nadelen Doomoo

 • Groot en zachte vulling
 • Afneembare hoes in superzacht katoen
 • Hoezen zijn apart verkrijgbaar
 • Veel klachten over leeglopen van dit kussen
 • Prijzig kussen

Bestel bij Bol.com

Het beste voedingskussen voor tweelingen

Dit voedingskussen is speciaal ontworpen voor het voeden van een tweeling in de eerste 12 maanden. Dit orthopedisch kussen is de oplossing als je gemakkelijk en comfortabel je tweeling wil voeden en/of knuffelen. En biedt uitkomst bij het geven van flesvoeding. Door het kussen voorkom je niet alleen nek- en rugklachten en dergelijke bij de moeder, maar ook de ruggengraat van de baby’s worden goed ondersteund.


Voedingskussen tweeling

Voor- en nadelen

 • Speciaal ontwikkeld voor tweelingen
 • Ergonomisch en orthopedisch ontwerp
 • Antibacterieel
 • Prijzig kussen
 • Beperkt op voorraad

€ 149,00

Bestel bij Bol.com

Waar wordt een voedingskussen voor gebruikt?

De meeste moeders gebruiken een voedingskussen tijdens de borstvoeding. Het wordt gebruikt ter ondersteuning van bijvoorbeeld je arm. Als je een voedingskussen wilt gebruiken tijdens de borstvoeding, is het van groot belang dat je het kussen goed neerlegt. Houd het kussen zo dicht mogelijk tegen je aan, zodat je baby het zo comfortabel mogelijk heeft. Ook is het prettig voor jezelf; je wilt niet dat je baby aan je tepels komt te hangen. Dat kan zorgen voor pijnlijke tepels.

Wat zijn de voordelen van een voedingskussen?

Gedurende de eerste weken zal je baby meerdere keren per dag gevoederd moeten worden. Je zult geduldig moeten zijn tijdens deze weken, want je baby heeft namelijk tijd nodig om zich te laten voeden. Een verkeerde houding handhaven kan al zorgen voor de nodige pijn en ongemak.

Een voedingskussen kan in dit geval de uitkomst bieden. Het corrigeert je houding en dat is dan ook het grootste voordeel. Als je in een goede positie zit, zal je minder snel last krijgen van bijvoorbeeld je rug. Het is ook veel minder vermoeiend voor jezelf. Als laatste voordeel zal de spijsvertering van je baby ook beter zijn. De pasgeborene zal zichzelf dus ook comfortabeler voelen.

Gebruik je het kussen ook als je in bed ligt, kies dan voor het beste matras.  

Verschillen tussen voedingskussens en zwangerschapskussens

Wellicht heb je al gelezen over de beste voedingskussen, maar heb je ook al iets gelezen over een zwangerschapskussen. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee kussens? Een zwangerschapskussen is iets langer. Je kunt het zien als een soort slang van ongeveer twee meter lang. Je kunt het gebruiken ter ondersteuning van je buik. Ook kan je het tussen je benen leggen door naar de onderrug. Het biedt dus steun op meerdere plekken. Vooral tijdens het slapen is dit fijn.

Een voedingskussen is daarentegen meer bedoeld voor het voeden van je baby. Je kunt je baby beter ondersteunen, waardoor dit voor jezelf ook prettiger is. Je kunt hier vanzelfsprekend ook een normaal kussen voor gebruiken, maar de ervaring leert dat een voedingskussen beter en prettiger is.

Kopen van een voedingskussenhoes

Als je wilt kan je ook nog een voedingskussenhoes kopen voor de beste voedingskussen. Kijk van tevoren goed naar de maten. Deze hoezen zijn een aanrader, want het kent namelijk meerdere voordelen. Zo biedt het extra bescherming voor het kussen, maar ook wordt het kussen vaak nóg iets comfortabeler. Meestal worden deze hoezen gemaakt van katoen en zijn er meerdere kleuren en formaten beschikbaar. Ben je van plan om de beste voedingskussen te kopen uit ons lijstje? Zorg er dan ook voor dat je direct een voedingskussenhoes aanschaft bij dezelfde aanbieder. Zo heb je direct een complete set.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over voedingskussen? In de onderstaande paragrafen vind je enkele veelgestelde vragen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Wat kost een goed voedingskussen?

De prijs is onder andere afhankelijk van het formaat. Goed beoordeelde kussens zoals Litollo en Snoozzz kosten gemiddeld tussen de 50 en 70 euro.

Hoe slaap je met een voedingskussen?

Heb je, gedurende je zwangerschap, veel last van je heupen, buik, benen, rug, schouders, enkels of knieën? Of hou je misschien veel vocht vast of heb je regelmatig last van maagzuur tijdens je nachtrust? Dit kan allemaal komen door te weinig ondersteuning gedurende je nachtrust. Ook in dit geval kan een voedingskussen uitkomst bieden. Het biedt namelijk een fijne ondersteuning tijdens de borstvoeding. Met behulp van het zwangerschapskussen hou je een natuurlijke houding aan tijdens je slaap. Je zult dus beter slapen en een goede nachtrust is nu eenmaal erg belangrijk; voor jouzelf en je baby.

Hoe gebruik je een voedingskussen?

Een voedingskussen kan je op meerdere manier gebruiken. Primair gebruik je dit kussen voor het geven van borstvoeding. Je houdt het kussen strak tegen je aan en je houdt het kussen op de juiste hoogte. Jouw baby kan zodoende goed met zijn of haar mondje bij je tepel om te kunnen drinken. Niet te hoog én ook niet te laag dus. Ook voor het geven van flesvoeding is het een goede oplossing. Je kunt je armen ermee ondersteunen. Je kunt het beste voedingskussen ook meenemen naar bed. Zo kan je het kussen tussen de enkels of knieën leggen. Daarnaast kan je dit ook achter je rug leggen zodat je goed kunt ontspannen. Ook wanneer je baby gaat zitten kan een voedingskussen handig zijn. Het kan je kindje zodoende een steuntje in de rug geven. Je kunt er zelfs voor kiezen om een extra hoes te kopen, waardoor het kussen verandert in een soort poefje. Je kunt het voedingskussen op die manier nog langer gebruiken!