Matrassen
Beste Zwangerschapskussen Onderzocht & Getest – Koopgids 2023
Wil je graag een zwangerschapskussen kopen? In deze zwangerschapskussen koopgids 2023 lees je welke kussens het beste zijn, welke varianten er allemaal te koop zijn en wat de voordelen van deze kussens zijn.
De beste zwangerschapskussens in een overzicht
Product | Award | Afmeting | Productpagina | |
---|---|---|---|---|
Ella Zwangerschapskussen C-vorm | Beste zwangerschapskussen van 2022 | 150x70cm | Bekijken ➜ | |
Litollo Zwangerschapskussen U-vorm | Beste U-vormige zwangerschapskussen | 280x70 cm | Bekijken ➜ | |
Doomoo Buddy | Meeste gekozen kussen van Doomoo | 180x40 cm | Bekijken ➜ | |
Ella Zwangerschapskussen U-vorm | Goedkoopste zwangerschapskussen | 180x120 cm | Bekijken ➜ | |
Litollo zwangerschapskussen U-Vorm | Meest zachte zwangerschapskussen | 280x70 cm | Bekijken ➜ |
Wat is een zwangerschapskussens precies?
Een zwangerschapskussen is een kussen in de vorm van een C. Er zijn echter ook varianten in een U-vorm of J-vorm. Het is een soort langwerpige kussen, welke je tussen je benen en onder je buik kunt leggen. Enkele exemplaren kan je ook nog achter je rug leggen. Het is dus een vrij groot kussen. Het zorgt ervoor dat je je buik beter kunt ondersteunen gedurende de zwangerschap. Zodoende heb je minder last van je bekken en kan je beter slapen. En slaap is juist zo belangrijk tijdens de zwangerschap.
Top 5 zwangerschapskussens van 2023 in detail
Wij tonen de beste zwangerschapskussen op basis van de kwaliteit van het kussen, de betrouwbaarheid van het merk en door het vergelijken van duizenden reviews van klanten.
Ella® Zwangerschapskussen C-vorm – Beste zwangerschapskussen van 2022
Ben je op zoek naar de beste C-vormige zwangerschapskussen dan ben je bij Ella ben je aan het juiste adres. Het is speciaal ontworpen voor een comfortabele en correcte houding. Het kussen geeft namelijk ondersteuning aan je gehele lichaam vanaf de hals, de wervelkolom tot aan de heupen. De kussen van Ella zijn als beste beoordeeld op Bol.com.
Redenen om te kopen
- Perfecte ondersteuning
- Kussen vormt zich naar je lichaam
- Goed gevuld en zachte stof
- Ergonomisch ontwerp
- Goede prijs/kwaliteit
Litollo® Zwangerschapskussen XXL
Het beste U-vormige zwangerschapskussen is van Litollo. De kussens van Litollo worden in Europa als meeste verkocht. Het kussen is speciaal ontworpen om tijdens het slapen de perfecte houding aan te kunnen nemen voor een betere nachtrust.
Redenen om te kopen
- Erg comfortabel in de nacht
- Groot formaat
- Ergonomisch ontwerp
- Koele ademende katoenen stof
- Kussen minder goed gevuld
Doomoo Buddy
Doomoo is één van de populairste merken op het gebied van zwangerschapskussens. De Doomoo Buddy biedt optimaal comfort aan aanstaande moeders tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding en flesvoeding. Het is gevuld met microvezel en dankzij zijn vorm, buigzaamheid en soepelheid kan het volledig gevormd worden naar jouw wensen.
Redenen om te kopen
- Hoge kwaliteit
- Groot en zachte vulling
- Afneembare hoes in superzacht katoen
- Hoezen zijn apart verkrijgbaar
- Prijzig kussen
- Vulling loopt snel leeg volgens gebruikers
Ella Zwangerschapskussen U-vorm
Het beste U-vormige zwangerschapskussen is van Ella. Dit multifunctionele kussen wordt gebruikt als zwangerschapskussen en als je kindje geboren vervolgens als voedingskussen. Ella is het hoogst beoordeeld op bol.com en staat bekend om de geweldige kwaliteit voor een goede prijs.
Redenen om te kopen
- Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
- Multifunctioneel & ergonomisch ontwerp
- Goed gevulde kussen
- Makkelijk om mee te nemen op reis
- Kleiner formaat met 180×120 cm
Litollo zwangerschapskussen
De zwangerschapskussens van Litollo zijn speciaal ontworpen om tijdens het slapen de perfecte houding aan te kunnen nemen voor een betere nachtrust. De zwangerschapshoes is gemaakt van fleece waardoor het kussen heerlijk zacht aanvoelt.
Redenen om te kopen
- Kussen vormt zich naar je lichaam
- Groot formaat met 280×70 cm
- Geleverd met een fijne zachte overtrek
- Wordt geleverd in een mooie draagtas
- Prijzig kussen
Welke soorten zwangerschapskussens zijn er?
Er zijn meerdere zwangerschapskussens waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er modellen in een j-vorm, in een u-vorm en een c-vorm. In de volgende sub paragrafen lees je meer over de verschillende type kussens.
Zwangerschapskussen in een u-vorm
De zwangerschapskussen in een u-vorm zijn klein van stuk, maar bieden wel een fijne ondersteuning. Ook neemt dit niet veel ruimte in beslag in je bed, dus dat is zeker ook een voordeel. Je kunt er zowel je buik, je rug als je onderrug mee ondersteunen. Vanwege het kleinere formaat kan je dit zwangerschapskussen ook simpelweg meenemen voor onderweg.
Zwangerschapskussen in een c-vorm
Je kunt echter ook kiezen voor een zwangerschapskussen in een c-vorm. Met dit type kussen kan je je rug of buik ondersteunen. Je kunt het kussen onder je hoofd of tussen je knieën plaatsen.
Zwangerschapskussen in een j-vorm
Je hebt ook nog keuze uit een langwerpig kussen, ofwel de j-vorm. Deze kussens zijn doorgaans 120 tot 150 centimeter lang. Je klemt jezelf om het kussen heen en je kunt het dan ook zien als een soort zijslaper.
Slapen met een zwangerschapskussen
Veel zwangere vrouwen ervaren het als prettig als zij slapen met een zwangerschapskussen. Het is de ideale ondersteuning onder je buik en ondersteunt ook je onderrug. Als je gedurende de zwangerschap geen fijne slaaphouding meer kunt vinden, biedt dit kussen echt een uitkomst. Bovendien voorkomt dit kussen dat je tijdens het slapen op je rug draait. Sommige vrouwen kunnen duizelig worden als zij op hun rug komen te liggen tijdens de zwangerschap. Naast een goed zwangerschapskussen is een comfortabel matras aanbevolen.
Slapen op je linkerzij tijdens zwangerschap
Australische wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat slapen op je linkerzij beter is tijdens de zwangerschap voor je baby. Zwangere vrouwen die op hun rug of rechterzij slapen hebben zes keer meer risico lopen op doodgeboorte.
Hoe werkt een zwangerschapskussen?
Het gebruik van een zwangerschapskussen is multifunctioneel te noemen. Je kunt het kussen zowel gebruiken tijdens je zwangerschap als na je zwangerschap. Zo kan je het gebruiken ter ondersteuning bij het slapen of je kunt het kussen gebruiken tijdens het voeden van je pasgeboren baby.
Hoe werkt een zwangerschapskussen nu precies? Zodra je je kussen thuis hebt ontvangen is het belangrijk dat je deze direct uit de verpakking haalt. Het kussen zal namelijk even tijd nodig hebben om zijn goede vorm aan te nemen. Zo’n kussen zit immers strak in een verpakking. Voor ieder specifiek model zal je andere instructies krijgen. Het hangt er sterk vanaf wat voor type je hebt (C-, J- of U-vorm).
Wat kost een zwangerschapskussen?
Een zwangerschapskussen kost gemiddeld tussen de 45 en 80 euro. De prijzen beginnen bij ongeveer 45 euro en kunnen oplopen tot meer dan 80 euro. Soms zijn deze kussens ook in de aanbieding én uiteraard houden wij dit artikel continue up-to-date zodat je altijd op de hoogte blijft van acties en deals.
Werkt het zwangerschapskussen tegen rugpijn?
Een zwangerschapskussen biedt ondersteuning bij je rug, dus veel vrouwen hebben hierdoor minder rugpijn tijdens de zwangerschap. Natuurlijk is het niet geheel te voorkomen dat je last krijgt van je rug. Alle beetjes helpen echter.
Wanneer begin ik met een zwangerschapskussen?
Een zwangerschapskussen is geen verplichting, dus je kunt zelf bepalen wanneer je ermee begint. Sommige vrouwen vinden het bijvoorbeeld niet prettig om te slapen met zo’n kussen, terwijl anderen het juist erg fijn vinden. Sommige vrouwen gebruiken het kussen al vanaf 9 weken, terwijl andere vrouwen het pas vanaf 20 weken gebruiken. Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er tijdig eentje in huis te halen, zodat je het kussen altijd kunt pakken wanneer je lichaam hierom vraagt.
Op welke zijde slaap je tijdens je zwangerschap?
Als je zwanger bent is het belangrijk dat je op je zij slaapt. Dat is veruit de beste positie. Dit zorgt ervoor dat dat de bloedtoevoer naar de placenta toeneemt. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen op die manier je baby als beste bereiken. Je kunt het beste op je linkerzij slapen, maar ook op je rechterzij is veilig.
Bronnen
- Obradovich, N., et al. (2017). Nighttime temperature and human sleep loss in a changing climate. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5446217
- Silver, R. M., et al. (2019). Prospective evaluation of maternal sleep position through 30 weeks of gestation and adverse pregnancy outcomes.
https://journals.lww.com/greenjournal/Abstract/2019/10000/Prospective_Evaluation_of_Maternal_Sleep_Position.2.aspx